Filters

Biketrial

Biketrial is de nieuwste rage op het gebied van biken. Bij Trialbike gaat het niet om snelheid, maar om coördinatie, balans en kracht. Biketrial is een buitensport, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden in de gymzaal of sporthal.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Wat is biketrial?

Bij Trialbike staat niet snelheid of afstand centraal maar gaat het juist om balans, coördinatie, kracht en mentale weerbaarheid. Met een trialbike -aangepaste fiets- overwin je obstakels in allerlei vormen en maten. De basis is balanceren en coördinatie op de fiets. Daarnaast maak je allerlei moves. Zoals de Side Hop, de Bunny hop en Trackstanding.

In de buitenlucht

Trialbike is een afgeleide van mototrial en is eigenlijk een buitensport. Met behulp van de trialbike spring je van obstakel naar obstakel of balanceer je over smalle balken. In Engeland, Zuid-Europa en Zuid-Amerika is het een populaire sport. Maar ook in Nederland Fietsland wint Biketrial snel aan populariteit. Mede door de vele differentiatiemogelijkheden, want Bike trial biedt van heel eenvoudig tot zeer moeilijk vele uitdagingen.

In de gymles

Biketrial draait niet om snelheid. Hierdoor is er weinig ruimte nodig en biedt Biketrial veel mogelijkheden voor de gymzaal en sporthal. De SLO heeft samen met nummer 3 Biketrial van de wereld Rick Koekoek, een leerlijn Biketrial voor het bewegingsonderwijs ontwikkeld. Zowel VO-leerlingen als vakleerkrachten bewegingsonderwijs zijn laaiend enthousiast over de mogelijkheden van Biketrial in de gymles.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wij helpen je graag verder!