Filters

Boogschieten

Maak kennis met het edele boogschieten of breidt je assotiment uit met de onderstaande artikelen van Nijha.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Prachtig materiaal voor het edele boogschieten

Archeologen vermoeden dat boogschieten 15.000 jaar geleden is uitgevonden. Het boogschieten werd eerst bij de jacht gebruikt, later in gevechten en is nu een geliefde sport onder beoefenaars van alle leeftijden. Boogschieten is een bijzondere sport waar Nijha een uitgekiend assortiment aan materiaal boogschieten voor heeft geselecteerd. Vooral gericht op beginners en kinderen, die met de veiligste materialen moeten schieten. Deze bogen en pijlen zorgen door hun constructie bovendien dat de beoefenaar de sport sneller in de vingers krijgt. Daarnaast hebben we ook een traditionele boog voor gevorderden, compleet met pees.

Boogschieten valt of staat met het materiaal

Boogschieten is vrij eenvoudig te leren, vooral als de beginner enige aanleg heeft. Het gaat bij de sport vooral om een combinatie van techniek en uithoudingsvermogen. Maar ook concentratie, koelbloedigheid en precisie dragen bij aan het succes. Alhoewel de koelbloedigheid waarschijnlijk meer geldt voor gebruikers van een kruisboog, waar Wilhelm Tell altijd feilloos zijn appels mee doorboorde. Wij verkopen geen (potentieel gevaarlijk) materiaal voor de ervaren boogschutter, zoals kruisbogen. In ons assortiment vind je uitsluitend handbogen en de bijbehorende pijlen en accessoires.

Materialen voor boogschutters in spelvorm

De set ‘Boogset uitgebreid’ bevat alles om kennis te maken met de boogsport en is geschikt voor maximaal dertig deelnemers. In deze set vind je bogen voor zowel links- als rechtshandigen, pijlen, een Eagle eye, een set elastieken, vier reserve pezen, zes pijlopleggers en twintig reserve nokjes. 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op