Filters

CrossTraining

CorssTraining kent geen geïsoleerde oefeningen, het hele lichaam is bij elk circuitonderdeel actief. Ga de uitdaging aan en neem een kijkje in het assortiment hieronder.

0 resultaten gevonden

Sorteren

De nieuwe trend crossfit

Vanuit Amerika komen regelmatig fitness trends overwaaien. Eén daarvan is doorontwikkeld tot CrossTraining. De basis van CrossTraining bestaat uit het met veel variatie zo snel mogelijk uitvoeren van functionele bewegingen. En dat met een hoge intensiteit. Inmiddels is CrossTraining van een fitness trend een volwaardige trainingsvorm geworden. Niet alleen voor fitnesscentra, maar ook binnen het voortgezet onderwijs én de sportvereniging.

Iedereen actief

Voordeel van CrossTraining is dat er veel deelnemers gelijktijdig actief kunnen zijn. Er wordt gewerkt in een circuitvorm waarbij elk station beperkte ruimte vraagt. De oefeningen duren vaak maar 30 sec, dus er zit veel dynamiek in de les of training. Een totale workout duurt 20 – 30 minuten waarbij het heel lichaam betrokken wordt.

Natuurlijke bewegingen

CrossTraining kent geen geïsoleerde oefeningen, het hele lichaam is bij elk circuitonderdeel actief. Bij de oefeningen gaat het om vormen van duwen, tillen, stoten, trekken, gooien, springen, optrekken, rennen en combinaties daarvan. Zo verbetert het uithoudingsvermogen maar ook kracht, coördinatie en explosiviteit.

Creatief met oefenmateriaal

Er is specifieke CrossTraining materiaal ontwikkeld. Kenmerkend voor deze CrossTraining artikelen is dat deze geschikt zijn voor een veelheid aan oefenvormen. Met één product zijn tientallen oefenvormen te bedenken. Dat maakt CrossTraining, ook als onderdeel van de gymles, extra interessant en toegankelijk. Wil je nou de hele gymzaal omtoveren tot trainingslocatie? Combineer dan de Cross Training materialen met Ninja Gym, gegarandeerd succes! 

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op