Filters

Klimmen

Klim als eerste naar de top met de onderstaande klimmaterialen van Nijha en ontdek de mogelijkheden van boulderen en het zijwaarts klimmen.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Klimmaterialen om de top te bereiken

Klimmen heeft een natuurlijke aantrekkingskracht op mensen. We zijn het enigszins verleerd doordat we het al eeuwen niet meer nodig hebben om te overleven, maar het zit in ons systeem. Met onze klimmaterialen breng je kinderen in aanraking met deze vorm van krachttraining en uithoudingsvermogen. Want naast spannend, enerverend en een beetje eng is klimmen natuurlijk ook gewoon heel goed voor lijf en leden!

Klimmaterialen voor klimmen (omhoog) en boulderen (zijwaarts)

Naast omhoog klimmen is er ook boulderen; het zijwaarts klimmen met behulp van grepen die we rechtstreeks op een bestaande muur monteren. In samenwerking met een topbouwer van klimwanden hebben we een aantal standaard boulderwanden ontwikkeld. Via de grepen kunnen kinderen hun eigen route uitstippelen. Voor deze vorm van klimmen is een wand met een beschikbare breedte van zes meter al fantastisch. Hier kunnen meerdere kinderen tegelijk gebruik van maken en gezien de geringe hoogte zijn er verder weinig klimmaterialen bij nodig. De hoogste greep zit bijvoorbeeld op drie meter en dat maakt klimgordels overbodig. Bij een valhoogte van minder dan 60 centimeter is een valdempende ondergrond ook niet aan de orde.

Past een standaard wand niet bij de situatie? Dan ontwikkelen we een wand op maat. Al onze wanden voldoen aan de Europese norm EN 12572.

Safety first met klimmaterialen

Het grootste deel van ons assortiment klimmaterialen is gericht op het bewaken en verzekeren van de veiligheid. Zoals de bevestigingsset voor klemgrepen (indoor) en bevestigingsschroeven voor beton en massief baksteen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op