Filters

Korfbal

Nijha biedt korfen, stabliele palen en voetplaten. Los of als complete set, hier vind je het aanbod. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Nijha levert korfbalmateriaal voor verschillende ondergronden

Korfbal bestaat ruim een eeuw. Nog maar een eeuw, zouden we haast zeggen, want sporten zoals golf of boogschieten zijn veel ouder. In die ruim 100 jaar wist de sport zich wel enorm populair te maken in Nederland. Het werd dan ook bedacht door de Nederlander Nico Broekhuysen die op het idee kwam toen hij een partijtje ringboll zag in het Zweedse dorp Nääs. Korfbal is een bijzondere sport door de samenstelling van de teams die zowel uit mannen als vrouwen bestaan. Gemengde teams komen in bijna geen enkele andere sport voor. De spelers hebben weinig korfbalmateriaal nodig voor het beoefenen van de sport. Alleen een stabiele korf en een bal met voldoende grip.

Stabiele korf is het belangrijkste van het korfbalmateriaal

Een korf krijgt tijdens de wedstrijd of training nogal wat te verduren. Spelers vuren voortdurend hun schoten af op de korfbalpaal en dat gaat er bij bedreven korfballers niet zachtzinnig aan toe. Het is dan ook een voorwaarde dat de korfbalpaal stabiel staat op een zware voet. Nijha levert hiervoor verschillende voetplaten. We leveren losse voetplaten, maar ook de complete basis inclusief voet en aluminium paal. De korf is onderdeel van verschillende sets, maar zijn er vaak ook los bij te kiezen. Al onze korven zijn gemaakt van kunststof. In Nederland bestaan er bepaalde richtlijnen waar korfbalmateriaal aan moet voldoen, zoals het gebruik van aluminium voor de palen en kunststof voor de korven.

Verticaal korfbalmateriaal

Naast de keuze in korven, palen en voeten, biedt Nijha nog een aantal handige accessoires. Zoals een beschermrand rondom de voet, springlijn en een springlijnhouder en ballen. Maar een van de meest inspirerende producten in deze categorie accessoires is de velgring. Een ring die op de korfbalspringstandaard past, maar dan verticaal wordt bevestigd; met de opening naar voren in plaats van naar boven. Niet alleen te gebruiken als alternatieve korf, maar ook voor velgbal, frisbee en fling-it

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op