Filters

Rugby

Nijha biedt de uitstekende bal voor elke situatie. Hieronder vind je alle rugby artikelen.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Rugby materiaal voor verschillende sporten

Rugby wordt vaak vergeleken met American football, maar het is een andere sport. Beide sporten hebben ongeveer dezelfde herkomst en er bestaat een overlap qua spelregels. Zo tackelen spelers elkaar om te voorkomen dat de tegenpartij scoort en is het ultieme doel een ‘touchdown’ achter de lijn van de tegenpartij. Toch kun je met rugby materiaal geen potje American football gaan spelen. Wie een compleet pakket aan rugby spullen koopt, mist de essentiële bescherming van armen, benen, kruis en romp. Bij rugby beschermen de spelers alleen hun tanden en hun hoofd. Het kan er in beide sporten ruig aan toe gaan, maar daarbij hebben de spelers van rugby het duidelijk zwaarder te verduren.

Een ander groot verschil is het tempo van een wedstrijd. American football duurt al gauw drie uur, waarin er steeds hele korte spelmomenten zijn. Het tempo in rugby ligt veel hoger, waarbij het spel alleen even stil komt te liggen als iemand is getackeld die niet direct opstaat. In Nederland is rugby populairder dan American football en dat is voordelig voor onze spelers, die minder geld kwijt zijn aan een paar rugby spullen dan aan een ‘full body armour’.

Geen rugby materiaal nodig voor flagfootball

Flagfootball is weer een ander sport met overeenkomsten. In feite is dit de non-contact versie van het American football. Deze sport is dan ook meer geschikt voor spelers van allerlei leeftijden en postuur, waar (professionele) rugby- en American football spelers vaak toch wel groot en breed zijn. Bij flagfootball is dus iedere vorm van fysiek contact niet toegestaan. Het enige onderdeel uit het assortiment aan rugby spullen dat flagfootball teams ook gebruiken, is de bal. Daarnaast dragen alle spelers een riem met lintjes eraan en om een speler met balbezit te stoppen moet de tegenpartij een lintje van de riem trekken.

Nijha heeft de basic rugby spullen

De doelgroepen die wij bedienen spelen over het algemeen geen ruige versie van rugby en hebben dus ook weinig ‘echte’ rugby spullen nodig. Wat wel onontbeerlijk is voor het spel is een uitstekende bal. Nijha biedt de volgende rugbyballen aan: 

  • De Football Max Grip, een duurzame bal van rubber die weersbestendigd
  • De Foam Rugbybal Gecoat, zowel binnen als buiten te gebruiken. Ook geschikt voor beginners, bij misvangen niet pijnlijk
  • De rugybal, een van strek rubber gemaakt rugbybal voorzien van nylon winding voor extra grip (in wedstrijdformaat)

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op