Filters

Schermen

Van losse artikelen zoals een vest, masker of sabel tot complete sets en mogelijkheden voor een curus. Hieronder vind je aanbod. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Als een ridder met uw schermartikelen

Schermen is een dynamische sport waarbij de beoefenaar veel vaardigheden leert en een goede conditie krijgt. Het is een niet-alledaagse bezigheid en daardoor heel interessant voor o.m. verenigingen scholen. Nijha biedt schermen materiaal om de sport zowel veilig als uitdagend te maken. Ter ondersteuning is het mogelijk een cursus te volgen ontwikkeld door oud-bondscoaches van de schermbond en een lesmap te bestellen met veel nuttige informatie.

Om de schermsport hangt een zweem van mysterie en romantiek. Naar verluidt heeft in de Middeleeuwen menig ridder zijn leven gelaten tijdens het schermen, om de eer van een vrouwe te verdedigen of haar hand te winnen. Waar men de sport tegenwoordig beoefent met schermartikelen als een degen, floret of sabel, werden in vroeger tijden ook dolken, hellebaarden en zwaarden gebruikt.

Schermartikelen om de degens te kruisen

Schermen is een Olympische sport, Het is de kunst om de tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden en dat vergt veel van de spelers. Een schermer moet behendig zijn, tactisch, lichtvoetig en moet snel kunnen reageren. Ook is het fysiek een veeleisende sport, want zonder uithoudingsvermogen, kracht, explosiviteit en lenigheid redt de schermer het niet. Het is een sport met weinig blessures, mede dankzij het uitstekende aanbod in schermspullen met hand- en gezichtsbescherming en de juiste kleding. Nijha biedt een aantal complete sets die bestaan uit schermspullen, gericht op de beginner, de meer gevorderde speler en het onderwijs. Daarnaast kun je ook losse artikelen bij ons bestellen, zoals een vest, sabel of masker.

Opleiding en schermartikelen voor docenten LO

Speciaal voor docenten lichamelijke opvoeding (LO) hebben twee oud-bondscoaches een verkorte cursus ontwikkeld. In een dagdeel wordt je opgeleid tot schermleraar onderwijs, inclusief een certificaat. Tijdens de cursus leer je over de omgang met schermartikelen, veiligheid, eigen vaardigheid, methodiek, didactiek en de spelregels. Daarnaast biedt Nijha de lesmap Kennismakingmap Schermen die technieken, oefeningen en voorbeeldlessen bevat.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op