Filters

Sportmateriaal Slackline

 

Deze uitdagende vorm van balanceren kan binnen en buiten gedaan worden. Nijha biedt voor beide situaties slimme oplossingen

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Veilig slacklinen in de sportaccommodatie

Het lijkt zo simpel; een slackline spannen tussen 2 zuilen en balanceren maar. De krachten op een slackline kunnen echter zo groot zijn dat een zuil verbuigt. Daarom biedt Nijha 2 zekere en veilige oplossingen. Met het vrijstaande slackrack wordt de slackline gespannen op een frame. Er hoeft dus niet naar de grond afgespannen te worden. Groot voordeel is dat het slackrack verplaatsbaar is en zowel binnen als buiten opgesteld kan worden. De andere oplossing is de slackline palenset. Deze speciale palen worden in de grondpotten voor volleybal geplaats. De slackline kan op verschillende hoogten afgespannen worden maar nooit zo hoog dat de palen gaan buigen.

Slackline tussen bomen

Met een losse slackline kan snel een band tussen twee bomen gespannen worden. Meest gebruikelijk is een slackline van 5 cm breed maar zoek je extra uitdaging dan kan dat met een slackline van 3,5 cm breed. Check voor de start wel even of de bomen sterk genoeg zijn. Zeker als er trucs gedaan worden, komt er veel kracht op de bommen te staan. Kies bij twijfel voor een slackframe. Dit is een vrijstaande oplossing waarbij verankering plaatsvindt met pennen in de grond. De slackline kan op 3 verschillende hoogten gespannen worden, dus voldoende uitdaging.

Bescherming

Om te voorkomen dat bomen beschadigen of springkastdekken die als ondersteuning gebruikt worden indeuken, zijn er beschermingsmaterialen. De line slider beschermt een springkastdek en in de complete slacklinesets zit een boomband die de krachten goed verdeeld.