Filters

Softbal

Met het mooie complete assortiment aan softbalmateriaal, zoals ballen, handschoenen en knuppels sla jij straks die homerun. Hier vind je alle benodigdheden. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Compleet aanbod softbal materiaal

Softbal vereist bepaalde basisvaardigheden. De spelers moeten een gevoel krijgen bij het slaan van ballen met een knuppel en het vangen van ballen met een handschoen aan. De sport maakt deel uit van het lichamelijk onderwijs op veel scholen en Nederland telt ook een groot aantal verenigingen. Daarnaast biedt Nijha een mooi compleet assortiment aan softbalmateriaal, zoals ballen, handschoenen en knuppels.

Softbal ten opzichte van honkbal

  • Bij softbal wordt de bal onderhands gegooid;
  • Het softbalveld is iets kleiner dan een honkbalveld;
  • De softbal zelf is groter dan een honkbal;
  • Een softbalwedstrijd duurt over het algemeen minder lang doordat de teams zeven innings spelen in plaats van de negen innings bij honkbal.

Naast deze sporten is in Nederland ook het Hit and Run in opkomst. Dit is de ideale introductie voor softbal. De materialen lijken op softbal materiaal, maar zijn zo aangepast dat spelers het spel sneller onder de knie krijgen. Zo is de knuppel wat korter en de bal wat zachter, wat zowel het slaan als het vangen vergemakkelijkt. Hit and Run is ontwikkeld door twee Calo docenten, zowel voor basisscholen als het voortgezet onderwijs. Bij de complete Hit and Run set van Nijha ontvang je niet alleen de benodigde materialen voor de sporters, maar ook een uitgebreide uitleg en spelomschrijving voor de lessen.

Maak je keuze uit hoogwaardige softbal materiaal

Softbal materiaal is de verzamelnaam voor alles wat een honkbalteam nodig heeft om voluit te kunnen spelen. Denk aan een bodyprotector voor de catcher, een softbalmasker en -handschoen Daarnaast vindt je in onze webshop ook het materiaal om een thuisplaatwerpplaat en honken te creëren. Verder speelt de knuppel natuurlijk een centrale rol in deze sporten. Daarin hebben we een ruime keuze voorhanden, zoals knuppels van aluminium en extra veilige knuppels.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op