Filters

Gymvaria

Nijha GymVaria is een plafondsysteem dat twee keer zo zwaar te belasten is als een traditioneel ringenstel. De Plafond-unit GymVaria is voorzien van een universele snelsluiting, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn.  Je kunt een turnring of klimtouw vastzetten, maar ook een skippybal of decordoek.

0 resultaten gevonden

Sorteren

GymVaria: belastbaar tot 750 kg!

Het gebruik van vaste toestellen in sportfaciliteiten is altijd aan verandering onderhevig. De laatste jaren zien we dat ringstellen en klimtouwinstallaties steeds zwaarder belast worden, waar de constructie niet altijd op is berekend. Om aan deze nieuwe gebruikseisen tegemoet te komen, hebben we een alternatief plafondsysteem ontwikkeld: Nijha GymVaria. Een plafondsysteem dat twee keer zo zwaar te belasten is als een traditioneel ringenstel. GymVaria houdt ook rekening met het feit dat klassikaal lesgeven veelal plaats maakt voor lessen met verschillende onderdelen voor kleinere groepen. Zo is het dus niet meer nodig om zes ringstellen naast elkaar te hangen, maar voldoen twee ringstellen naast elkaar. Dat heeft als gevolg dat het niet meer rendabel is om de verlagingsconstructie voor zes ringstellen te gebruiken, die bedoeld is om het zwaaipunt van de ringen op 5,5 meter hoogte brengen (veel lager dan de eigenlijke plafondhoogte van een hal). Daarom ontwikkelden wij een nieuwe verlagingsconstructie, die je perfect kunt combineren met GymVaria. Een slimme totaaloplossing voor een eigentijdse sportzaalinrichting.

Gebruikersgemak

We hebben onze Plafond-unit GymVaria voorzien van een universele snelsluiting, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn. Niet alleen voor gebruik bij sportevenementen, maar ook voor recreatief gebruik of tijdens een cultureel evenement. Je kunt een turnring of klimtouw vastzetten, maar ook een skippybal of decordoek. De koorden van het GymVaria werken met het gebruikersvriendelijke koordklemmen, een ingenieus schakelsysteem. Het systeem zorgt voor een enorme klemkracht en is bovendien heel eenvoudig te bedienen: je beweegt een schuif omhoog om de bedieningshendel te ontgrendelen. Met deze hendel kun je de koorden omhoog of omlaag bewegen en zodra je de hendel loslaat, vergrendelt het systeem automatisch.

De verlagingsconstructie

Onze verlagingsconstructie is uitgevoerd met twee (ring)stellen in plaats van zes. Door de compacte uitvoering zijn er minder bouwkundige voorzieningen nodig en kun je de verlagingsconstructies naar wens op verschillende plekken laten plaatsen. Bijvoorbeeld twee stellen naast elkaar voor vier gelijktijdige gebruikers, of twee stellen tegenover elkaar, waardoor minstens de helft van de zaal vrij blijft voor andere activiteiten.

Meer weten over GymVaria?

Neem contact met ons op