Filters

Beweegtuin toestellen

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Dat geldt zeker ook voor ouderen. En als het even kan in de gezonde buitenlucht. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer zorgcentra een Beweegtuin of beleeftuin realiseren. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Toestellen beweegtuin

We hopen allemaal oud te worden in goede gezondheid. Zelf nog je boodschappen doen, een terrasje pikken in het dorp en met je kleinkinderen spelen in het park. Omdat we met z’n allen inderdaad steeds ouder worden én langer thuis wonen, is bewegen belangrijker dan ooit. Als je fit en vitaal blijft, kun je jezelf immers beter redden en heb je een hogere kwaliteit van leven.

Wist je bijvoorbeeld dat bewegen het risico op botbreuken verlaagt en de loopsnelheid verbetert? Net zo belangrijk is dat blijven bewegen ouderen helpt bij dagelijkse activiteiten, zoals zichzelf kunnen aankleden en boodschappentassen kunnen tillen.

FIT+ beweegtoestellen senioren

Nijha richt al meer dan 10 jaar beweegplekken voor ouderen in met onze Fit+ toestellen. En de vraag neemt alléén maar toe. Vroeger ontwikkelden we vooral beweegtuinen voor zorginstellingen. Maar tegenwoordig plaatsen we de fitnesstoestellen van Fit+ gewoon middenin de wijk. Of ze krijgen een plek in lokale beweegroutes die overal in Nederland ontstaan. Bewegen recht voor de deur dus, voor iedereen die nog thuis kan wonen.

Alle stimulerende toestellen van Fit+ kun je instellen op je eigen niveau. De oefeningen zijn speciaal gericht op vaardigheden als je evenwicht bewaren en het soepel houden van de spieren. Bewegen met Fit+ heeft bovendien ook een sociaal aspect: veel beweegplekken zijn tegelijk een ontmoetingsplek voor omwonenden.

Meer weten?
Het Nijha team helpt graag verder!
_201909_Nijha-160