Filters

Valpreventie

Zorgcentra hebben te maken met valincidentie. Wel 30% van de 65-plussers valt één keer per jaar. Nijha heeft een valpreventiekit en spelpakket om dit te voorkomen. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Valpreventie kit voor ouderen

Veel zorgcentra hebben te maken met een grote valincidentie. Stichting Veiligheid onderzocht het aantal valpartijen en kwam tot de schrikbarende conclusie dat het aantal valpartijen van mensen boven de 65 per jaar een kostenpost oplevert van € 820 miiljoen. Wel 30% van de 65-plussers valt minimaal één keer per jaar. Daarbij komt dat ouderen die bang zijn om te vallen, juist eerder vallen en daardoor minder gaan bewegen. Een vicieuze cirkel die we moeten doorbreken. Het valpreventiekit van Nijha kan hierbij helpen.

Valpreventie kit

Er zijn diverse valpreventieprogramma’s ontwikkeld. Maar niet elk zorgcentrum is in staat de daarbij behorende hindernisbaan aan te schaffen of te plaatsen. Reden voor Nijha om een valpreventiekit te ontwikkelen die veel variatie biedt, beperkte ruimte vraagt maar toch volop mogelijkheden biedt om kracht, balans en uithoudingsvermogen te trainen. In combinatie met aanwezige fysiomaterialen kan al snel een gavarieerd bewegingscircuit gemaakt worden vol relevante uitdagingen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op