Schoolpleininrichting

Schoolplein GBS Klim-op, Middelstum

Sportief schoolplein

Het schoolplein van basisschool Klim-op is helemaal gericht op bewegen door de kinderen. De inrichting, de geplaatste toestellen, alles nodigt uit om in pauzes te rennen, te sporten, en te spelen met de ruimte.

Verkeersplein; met belijning is een route gemaakt over het plein. Langs de route staat een Bushalte en een Tankstation. Deze toestellen lokken rollenspellen uit bij de allerkleinsten. 

  • Klimtoestel; In het midden van het verkeersplein is een Foxhol geplaatst. Dit is een toestel met grote variatie in opstapniveaus. Hierdoor is het geschikt om de motorische ontwikkeling van een kind te verbeteren. Beschikt jullie school over een Dorack speellokaal? Dan heb je helemaal geluk! De Foxhol kan worden uitgebreid door de Dorack accessoires aan het klimrek te bevestigen. 
  • Atletiekbaan; De belijning is naast een verkeersplein ook een atletiekbaan. Dit wordt aangegeven het met woord START. Doordat de route lang is, kunnen veel kinderen tegelijkertijd hardlopen. 
  • Voetbalcourt; In Middelstum is ervoor gekozen om een voetbalveld te maken dat omrand is door betonblokken. Aan de kopse kanten staan twee Minidoelen. De betonblokken kunnen ook gebruikt worden als zitmogelijkheid om bijvoorbeeld een buitenles te organiseren. 
Speelplein

Ook een sportief schoolplein inrichten?

Bekijk alle speeltoestellen
Ga naar de speeltoestellen

Wil je advies op maat?

Plan een afspraak in met een collega!

_201909_Nijha-216

Wil je advies op maat?

Plan een afspraak in met een collega!

_201909_Nijha-216