Filters
Buitengymzaal
De Buitengymzaal voor buitengewoon bewegingsonderwijs. Geen Buitengymzaal is hetzelfde. Een Buitengymzaal is modulair samen te stellen, op basis van behoeften en wensen. Er wordt altijd rekening gehouden met bestaande (natuurlijke) elementen.
0 resultaten gevonden
Sorteren
Buitengymzaal voor buitengewoon bewegingsonderwijs
De Buitengymzaal is een beweegomgeving waar de kerndoelen van het bewegingsonderwijs buitengewoon ingevuld kunnen worden. In de Buitengymzaal leren leerlingen op een verantwoorde manier deelnemen aan de actuele beweegcultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren. Om ze zo vaardig te maken en handvatten te bieden voor een leven lang met plezier bewegen. De Buitengymzaal bestaat uit diverse modules. Standaard zijn de zwaai-unit, klim-duikelopstelling, ruimte voor spel- en sportactiviteiten en een plek voor instructie. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kunnen deze worden aangevuld met building blocks als spelinstallaties, Urban Sports elementen, sportvoorzieningen en bijbehorende losse materialen en voorzieningen.
De modules
De Buitengymzaal Basis is uit te breiden met de volgende modules:
- Buitengymzaal, Basis
- Buitengymzaal, module Opbergen
- Buitengymzaal, module Instructie
- Buitengymzaal, module Omkleden
- Buitengymzaal, module Sportveld
- Buitengymzaal, module Spelveld
- Buitengymzaal, module Freeplayer
- Buitengymzaal, module Onderwijsleerpakket
- Buitengymzaal, module Betonelementen
- Buitengymzaal, module Boulderen en Kaatsen
- Buitengymzaal, module Rennen en Springen
- Buitengymzaal, module Springen en Balanceren
- Buitengymzaal, module GO!
- Buitengymzaal, module Kratos
- Buitengymzaal, module Beweegplanken
- Buitengymzaal, module Fit en Fitness
- Buitengymzaal, module Schaduwdoeken
- Buitengymzaal, module Water en Zon
- Buitengymzaal, module Verwarmen
- Buitengymzaal, module Zonnepanelen
- Buitengymzaal, module Overkapping
Inpassing in beschikbare ruimte
Maar de Buitengymzaal is meer dan de optelsom van losse modules. In het totale ontwerp wordt breed gekeken naar het optimaliseren van beweegkansen. Zo kunnen bestaande barrières als struiken en hekjes als beweegelementen aan de Buitengymzaal worden toegevoegd. Ook is er een link te leggen met beweeglocaties in de wijk. (Vak)leerkrachten kunnen de leerlijnen dan direct laten aansluiten op de mogelijkheden die de leefomgeving van kinderen biedt; boompje verwisselen met echte bomen (of lantaarnpaal of betonpoef) en slackline tussen beschikbare bomen, palen of hekwerken. Kinderen leren zo de omgeving creatief interpreteren en gebruiken, ook naschools. Hiermee wordt direct invulling gegeven aan ‘het verbinden van beweegcontexten’ zoals het nieuwe curriculum aangeeft.
Meer weten over de Buitengymzaal?
Benieuwd naar de mogelijkheden van de Buitengymzaal? Of twijfel je welke modules voor jullie geschikt zijn? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze rayonmanagers. Neem contact op via de telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl .