Filters

Buitengymzaal

De Buitengymzaal voor buitengewoon bewegingsonderwijs. Geen Buitengymzaal is hetzelfde. Een Buitengymzaal is modulair samen te stellen, op basis van behoeften en wensen. Er wordt altijd rekening gehouden met bestaande (natuurlijke) elementen.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Buitengymzaal voor buitengewoon bewegingsonderwijs

De Buitengymzaal is een beweegomgeving waar de kerndoelen van het bewegingsonderwijs buitengewoon ingevuld kunnen worden. In de Buitengymzaal leren leerlingen op een verantwoorde manier deelnemen aan de actuele beweegcultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren. Om ze zo vaardig te maken en handvatten te bieden voor een leven lang met plezier bewegen. De Buitengymzaal bestaat uit diverse modules. Standaard zijn de zwaai-unit,  klim-duikelopstelling, ruimte voor spel- en sportactiviteiten en een plek voor instructie. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden kunnen deze worden aangevuld met building blocks als spelinstallaties, Urban Sports elementen, sportvoorzieningen en bijbehorende  losse materialen en voorzieningen.   

De modules 

De Buitengymzaal Basis is uit te breiden met de volgende modules:

Inpassing in beschikbare ruimte

Maar de Buitengymzaal is meer dan de optelsom van losse modules. In het totale ontwerp wordt breed gekeken naar het optimaliseren van beweegkansen. Zo kunnen bestaande barrières als struiken en hekjes als beweegelementen aan de Buitengymzaal worden toegevoegd. Ook is er een link te leggen met beweeglocaties in de wijk. (Vak)leerkrachten kunnen de leerlijnen dan direct laten aansluiten op de mogelijkheden die de leefomgeving van kinderen biedt; boompje verwisselen met echte bomen (of lantaarnpaal of betonpoef) en slackline tussen beschikbare bomen, palen of hekwerken. Kinderen leren zo de omgeving creatief interpreteren en gebruiken, ook naschools. Hiermee wordt direct invulling gegeven aan ‘het verbinden van beweegcontexten’ zoals het nieuwe curriculum aangeeft.

Meer weten over de Buitengymzaal?

Benieuwd naar de mogelijkheden van de Buitengymzaal? Of twijfel je welke modules voor jullie geschikt zijn? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek in met onze rayonmanagers. Neem contact op via de telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl