NIJ-Visual-Homepage Copy 5@2x
Nijha Bouwsteenset

Speellokaal inrichten

Bouwmodules

 

Kinderen hebben een levendige fantasie, die ze op onze bouwmodules volop kunnen uitleven. De modules bestaan uit zachte en stevige delen in felle kleuren en verschillende vormen. Rechthoeken, vierkanten, driehoeken, trappen en elementen met een helling of afgeronde hoek; alles om prachtige obstakels en complete kastelen te creëren. Bekijk het assortiment met Bouwmodules

 

Klimmen, klauteren, glijden en zwaaien (3)

Dorack speellokaal inrichting

 

Kinderen hebben veel baat bij bewegen. Het draagt bij aan een betere gezondheid, de ontwikkeling van de hersenen, het leren van de taal en het opdoen van sociale vaardigheden. Een uitdagend speellokaal draagt dan ook bij aan meer bewegen en daarmee de ontwikkelingen van het kind. Met Dorack heeft Nijha een nieuwe manier van inrichten voor speellokalen ontwikkeld met eindeloos veel beweegmogelijkheden voor kleuters en belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele speellokalen.

 

Nijha Flexmat Dorack

Matten

 

Er zijn allerlei soorten matten voor kleuters in het speellokaal. Denk hierbij aan valmatten, kegmatten, foam matten, vouwmatten of de traditionele turnmatten.

 

Bewegingsonderwijs in het speellokaal Nijha

Speellokaal methodes

 

Nijha heeft verschillende boeken en ondersteunende materialen beschikbaar over speelmethodes, zoals het Basisdocument Bewegingsonderwijs. Hierin worden twaalf leerlijnen uitgewerkt, waarin alle 31 bewegingsthema’s die binnen de leerlijnen voorkomen worden behandeld. In het boek ‘Bewegingsonderwijs speellokaal’ staat het bewegingsonderwijs voor kleuters centraal, voorzien van allerlei suggesties om de activiteiten af te stemmen op het niveau van de groep. De mogelijkheden van het Dorack speellokaal sluiten naadloos aan op de thema’s in deze leerlijnen. 

 

Zitschotel Swingtop Nijha

Zwaaien

 

Kleuters bewegen graag en veel. Om de motorische ontwikkeling in de volle breedte te stimuleren is het belangrijk dat er een gevarieerd bewegingsaanbod is. Zowel binnen als buiten. Op het speelplein is een schommel bijna niet weg te denken. Maar ook in het speellokaal kan geschommeld worden.

 

 

Meer weten over de mogelijkheden?