Filters

Zwaaien

Naast klimmen en klauteren willen kleuters graag schommelen. Om te schommelen maar ook voor oefenvormen waarbij balans en coördinatie aan de orde zijn.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Schommelen in het speellokaal

Kleuters bewegen graag en veel. Om de motorische ontwikkeling in de volle breedte te stimuleren is het belangrijk dat er een gevarieerd bewegingsaanbod is. Zowel binnen als buiten. Op het speelplein is een schommel bijna niet weg te denken. Maar ook in het speellokaal kan geschommeld worden.

Uitbreiding bewegingsonderwijs in het speellokaal

In het speellokaal was tot voor kort erg veel aandacht voor klimmen en klauteren. Hoe belangrijk dit ook is, kleuters zijn vaak al tot meer in staat dan volwassenen denken. Bovendien leren ze snel als ze uitgedaagd worden. In dat kader past ook een zwaaipunt in het speellokaal. Om te schommelen maar ook voor oefenvormen waarbij balans en coördinatie aan de orde zijn.

GymVariastel of Dorack klimrek

Om te kunnen schommelen is een ophangpunt nodig. GymVari is daarvoor ideaal. Vooral omdat die eindigt in een snelsluiting waarin in diverse accessoires gehangen kunnen worden. Een schommel, trapezestok, zitschotel, multischommel, hoepel, slingertouw en andere attributen die voorzien zijn van een ophangoog. 

Is er in een bestaand speellokaal geen mogelijkheid een GymVariastel aan te brengen. Dan is het met het Dorack klimrek toch mogelijk zwaaien aan te bieden in de les. Door één rekdeel horizontaal in te zetten (omhoog te brengen) kan eenvoudig toch een zwaai- of balanceersituatie gemaakt worden.