Filters

Pleinsport Basketbal

Basketbal is een dynamische teamsport die fantastisch is om te spelen en naar te kijken. Naast baskets van goede kwaliteit heeft Nijha een uitstekend aanbod aan basketbalmaterialen. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

De keuze voor een basketbal

De kwaliteit van basketbal materialen wordt grotendeels bepaald door de toplaag van de bal enerzijds, en de hoeveelheid winding om de binnenbal anderzijds. Een goede toplaag zorgt voor een prettig balgevoel en voorkomt slijtage. Hoe duurder de bal, hoe meer winding om de (butyl) binnenbal zit en hoe dikker de toplaag. Voor extra bounce wordt soms nog een laag foam toegevoegd onder de toplaag.

Laagdrempelige sport in de wijk

Kinderen komen over het algemeen bij de kleutergym of op school voor het eerst in contact met sporten. Gymles, schoolzwemmen en balsport- en spelen op het schoolplein hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen die graag hun energie ergens op uitleven. Door sportmogelijkheden in een wijk te realiseren, kunnen kinderen ook buiten schooltijd lekker gaan sporten. Veel is er vaak niet voor nodig; een basketpaal of -ring is meer dan genoeg. De ideale locatie is een plek waar er nog meer voor kinderen is te vinden, zoals bij een speelplaats of ‘hangplek’ waar bankjes staan voor de toeschouwers die niet mee basketballen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op