Filters

3x3 Basketbal

3x3 basketbal is een aparte discipline binnen de basketballsport en wint ontzettend aan populariteit. Het is een populaire sport onder jongeren.

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

WISH Streetball Court

WISH Streetball is een urban basketballcourt voor in de wijk. Het court is in nauwe samenwerking met de streetballscene ontwikkeld en voldoet daardoor volledig aan de wensen van straatbasketballers in Nederland. Het Streetball Court is natuurlijk hufterproof en dus zeer geschikt voor onder andere de openbare ruimte en (openbare) schoolpleinen. De WISH is de eerste en tot nu toe enige (!) streetballinstallatie wereldwijd die is goedgekeurd door de FIBA (Federation International Basketball Association). Inmiddels hebben de 'streetball hoofdsteden' Den Haag en Amsterdam al meerdere WISH Streetball Courts gerealiseerd. Basketbal wint steeds meer terrein als outdoor sport!

Urban Sports

3X3 Basketball is wereldwijd uitgegroeid tot de nummer één Urban teamsport. Deze kersverse Olympische sport biedt de ultieme basketbalbeleving én heeft een enorm maatschappelijk potentieel. De spelers leren alles over teamwork, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en het snel nemen van beslissingen.

Ook in Nederland is basketbal populair bij jong en oud. In ‘streetbalhoofdstad’ Amsterdam liggen al 17 courts voor 3X3 Basketbal. Ook Zwolle, Dordrecht, Apeldoorn en Heerenveen bieden deze sport aan hun inwoners. 3X3 Basketball verdient een plek in elke gemeente!

3X3 Basketball

Nijha heeft twee basketbalinstallaties voor 3X3: de Wish en de Swish. Beide hebben een in hoogte verstelbare ring, zodat je het spel snel aanpast van 6 jongeren of volwassenen, naar 12 kinderen. De installaties hebben een transparant en hufterproof backboard: ze kunnen tegen de stootjes die ze op het schoolplein of op straat krijgen. De Wish is bovendien de enige outdoor installatie ter wereld met FIBA certificering. Nijha heeft de installaties ontwikkeld samen met de Nederlandse streetballscene. Ook werken we samen met 3X3 UNITES. Zij geven leiderschapstraining aan jongeren en ondersteunen gemeenten bij structureel gebruik van de velden.

Meer weten?
Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-216