Filters

Speeltoestellen balanceren

Balanceren is één van de leerlijnen in het bewegingsonderwijs en is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Hier vind je diverse speeltoestellen waarop kinderen leren te balanceren. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Balanceer toestellen zijn leuk en leerzaam

Het is voor kinderen belangrijk om hun spieren en ledematen te leren beheersen. Controle over hun lichaam is de basis voor het beoefenen van allerlei populaire sporten, zoals voetbal. Dankzij de balanceercombinatie van Nijha is de evenwichtsbalk nu niet meer alleen in gymzalen te vinden. Ook op allerlei buitenspeelplekken kunnen kinderen oefenen met balanceren en experimenteren met de mogelijkheden. Zoals kleine sprongetjes maken, elkaar passeren op de balk en uiteindelijk misschien wel turnoefeningen doen. Balanceer toestellen zijn bovendien heel geschikt als klim- en klauterapparaat en als zitbank. De hoogte van onze balanceer toestellen is gering, zodat het een veilig speeltoestel is vanaf jonge leeftijd. Kinderen van ongeveer drie tot acht jaar kunnen er veel plezier beleven.

Speels alternatief voor een balanceer toestel

Iedereen die zijn evenwicht wil bewaren strekt automatisch zijn armen opzij. Toch gaat het soms even mis en valt een kind van een balanceer toestel. Een ondergrond van valdempende tegels voorkomt dan een harde landing.

Een alternatief voor het traditionele balanceertoestel is onze paddenstoelenset. Deze set bestaat uit drie paddenstoelen, die je op enige afstand van elkaar plaatst. De rubberen paddenstoelen hebben ook verschillende hoogtes, waardoor de kinderen een sprongetje omhoog of omlaag maken. De meest gebruikte ondergrond bij dit balanceer toestel is zand, wat eveneens voor een aangenaam zachte landing zorgt.

Hoogwaardige balanceertoestellen volgens onze duurzame filosofie

Zowel bij de speeltoestellen die we zelf ontwikkelen als de andere merken die we voeren staat duurzaamheid bovenaan. Onze maatstaf bij het ontwikkelen, produceren en inkopen van speeltoestellen – zoals de balanceer toestellen – is jarenlang uitdagend speelplezier. Daarnaast gebruiken we vanzelfsprekend alleen materialen die aan de geldende milieueisen voldoen. Zo staat Nijha garant voor een lange levensduur en minimaal onderhoud.

De inrichting van een speelplek is vaak een project waarbij je de materialen en indeling slim op elkaar wilt afstemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op