Filters

Slagspelen

Ontwikkel het gevoel van slaan met de slagspelen van Nijha voor elke leeftijd. Hier vind je het assortiment. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Slagspelen voor elke leeftijd

Er zijn vele populaire sporten waarbij een bal met een object wordt geslagen. Denk aan tennis, softbal en golf. Om gevoel te ontwikkelen voor het slaan met een knuppel, racket of bat, heeft Nijha erg leuke slagspelen in het assortiment. Zoals de ballonknuppel set, die door de zachtheid al op hele jonge leeftijd veilig door kinderen gebruikt kan worden. De set bestaat uit een ballonbal en twee ‘bats’; voorgevormde ballonnen waar een hoes omheen gaat. Kinderen kunnen de ballonbal naar elkaar over slaan met de knuppel, of proberen om een bepaald doel te raken. Daarnaast is het een speelse manier om de bal hoog te leren houden, zowel individueel als met een groep.

Paddle bats, Indiaca en mini softtennis

Paddle is een afgeleide vorm van tennis, met een kunststof bat en een zachte bal. Het werd ongeveer een eeuw geleden bedacht door een inwoner van Manhattan, een wijk in New York (VS). De bedenker wilde stedelingen de kans geven om te tennissen, maar gezien de beperkte ruimte paste hij het spel aan. Paddle bat wordt op een kleiner veld gespeeld en meestal in tweetallen.

Indiaca lijkt ook een beetje op tennis, maar houdt in feite het midden tussen allerlei sporten. De spelregels lijken nog het meest op die van volleybal en de gebruikte ‘shuttle’ – of Indiacapluim - lijkt op een badminton shuttle. Indiaca kan met en zonder rackets gespeeld worden. De shuttle bestaat uit een veer met een zachte, afgeplatte bal eraan. De speler probeert met de hand of het racket tegen de bal te slaan en deze bij de tegenpartij op de grond te krijgen.

Mini softtennis is een introductie tot tennis, met twee korte kunststof rackets en een zachte foambal. Het spel kan op een veld gespeeld worden, maar het is ook erg leuk om gewoon naar elkaar over te slaan.

Meer weten over de mogelijkheden?

Wij helpen je graag verder!

Frank Kroeze 1