Filters

Trefbal

 

Trefbal is één van de meest gespeelde balspellen in het bewegingsonderwijs. Maar wat is de beste trefbal en waar moet je op letten. Voor elke doelgroep en trefbal-activiteit heeft Nijha een passende bal.

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Waar op letten bij de aanschaf van trefballen?

Hoe complexer de trefbalvariant, hoe belangrijker dat met een zachte bal gespeeld wordt. Het kan namelijk voorkomen dat een speler ongemerkt in de baan van een worp komt. Voor enkelvoudige trefbalspelen (bijvoorbeeld twee-vakken trefbal) kan best gespeeld worden met een steviger bal. Belangrijk is dan wel dat het formaat, hardheid en gewicht passen bij de groep; in de bovenbouw van een basisschool past een wat kleinere bal (ø 16 - 18 cm), terwijl in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de snelheid wel wat hoger mag zijn en er een steviger bal ingezet wordt.

Kleine of grote bal?

Zijn de afstanden tussen werper en ontwijker groot, dan is een kleinere bal als de minibal Super Safe of de Airball 18 cm aan te bevelen. Zijn de afstanden kleiner? Kies dan voor een grotere en zachte bal zoals de Butterflybal, Smoothbal of foambal ø 21 cm. Deze zijn wat trager. Binnen de bovenbouw van het VO past de grote Dodgebal/Trefbal omdat deze minder had gegooid kan worden en wat minder koersvast is, dat biedt extra verrassing.

Kiezen voor een foambal of een luchtgevulde bal?

Als er ruwe muren in de accommodatie zijn, dan is een foambal kwetsbaar. Hoe sterk de huid ook is, er zullen kleine beschadigingen ontstaan waaraan makkelijk ‘geplukt’ kan worden. Tegenwoordig zijn er ook luchtgevulde ballen die de zachtheid van de foamballen benaderen. Goede voorbeelden zijn de super safe contactball en de smoothball

Experts hebben trefballen getest

Nijha werkt met expertteams als het gaat om het testen van sport- en spelmateriaal. Zo zijn ook trefballen getest. De resultaten van deze test: Voor het BO kwam de Minibal Super Safe het beste uit de test, voor het VO (onderbouw) was dit de Airball 18 cm en voor het VO (bovenbouw) wordt zowel de foambal ø 21 cm als de Airball 18 cm aangeraden.

Advies op maat bij het aanschaffen van ballen

Heb je nog vragen over het kopen van bepaalde ballen? Logisch! Nijha heeft een ontzettend ruim assortiment waardoor er voor ieder wat wils tussen zit, maar de juiste bal kiezen moeilijker maakt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je deskundig advies geven! Neem hieronder contact met ons op, we staan je graag te woord!

 

 

Meer weten over ons assortiment?

Wij helpen je graag verder!

_201909_Nijha-114