Filters

Cricket

 

Het traditionele cricket heeft een mooie vertaalslag gekregen naar onderwijs- en recreatief gebruik. Hierdoor wordt het spel breed toegankelijk

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Laagdrempelig voor beginners

Het echte cricketspel wordt gespeeld met een relatief zwaar bat en een harde snelle bal. Om het spel toegankelijker te maken is er een spel gemaakt met een lichter houten bat, zachtere ballen en een kunststof wicket.

Voor binnen en buiten

Door te kiezen voor een kunststof wicket op een kunststof voet is het niet nodig om het wicket in de grond te verankeren. Daardoor kan de onderwijs uitvoering ook binnen en buiten gebruikt worden. De zachte bal kan prima bovenhands gebowld worden zonder gevaar voor speler of materiaal.

Het slaan moet lukken

De kick van cricket is het goed wegslaan van de bal. En dat is in het begin best lastig. Als de cricketbal te vaak misgeslagen wordt, kan bij beginners ook gekozen worden voor een wat grotere bal zoals de all ball ø 10 cm of de iets zwaardere softball Trial ø 10 cm.

Extra wickets maken

Naast de wickets die bij een cricket set zitten, kunnen er extra wickets gemaakt worden met behulp van pilon multi, oefenstokken en stok/stok koppelstukken.