Filters

Floorball

Één van de snelst groeiende sporten van Europa. Hier vind je alle artikelen voor floorball.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Floorball ook bekend als Unihockey

Floorball, ook bekend als unihockey, is een van de snelst groeiende sporten van Europa. Het is ontstaan in Scandinavië als een mix tussen ijshockey en zaalhockey. Floorball is een hele dynamische sport voor spelers met een goede conditie. De bal – gemaakt van licht plastic en voorzien van gaten – gaat razendsnel over het speelveld heen en weer tussen de spelers. Om het als team vol te houden zijn er meestal veel reservespelers, zodat de veldbezetting constant rouleert. De spelregels zijn simpel en dat maakt het een leuke sport om mee te beginnen op het gebied van sporten met een bal en een stick.

Floorball is een veilige sport

De sticks zijn van kunststof en de bal is zoals gezegd van lichtgewicht plastic. Bovendien mogen spelers hun stick niet boven heuphoogte optillen, dus dit is een sport met maar weinig kans op ongelukken. Voor ons aanbod floorball materialen geldt dat ze allemaal even sterk en degelijk zijn. Zoals de gatenbal met een doorsnede van zeven centimeter (ten opzichte van de negen centimeter variant), die onbreekbaar is bij normaal gebruik. Of onze sticks van polycarbonaat, al dan niet extra versterkt met fiber. De sticks hebben verschillende lengtes, die passen bij het gebruik door verschillende leeftijdsgroepen.

Je kunt kiezen uit diverse sets bestaande uit sticks en ballen. Zo hebben we de Unihoc set Pro, een Unihoc Fiber VO en de playstick set voor jonge kinderen, rolstoelhockeyers en Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). Vanzelfsprekend hebben we ook een mooi aanbod in de categorie ‘doelen’, voor trainingen of wedstrijdgebruik.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op