Filters

Lacrosse

Maak kennis met de unieke sport door onderstaande artikelen of bekijk de mogelijkheden van de 'Lacrosse set compleet'.

0 resultaten gevonden

Sorteren

Lacrosse wint aan populariteit in het onderwijs

Lacrosse is een veldsport met teams van tien (mannen) of twaalf spelers (vrouwen). In Nederland spelen teams vaak op hockey- of voetbalvelden, omdat er weinig tot geen officiële lacrossevelden zijn. Elke speler heeft een stick (crosse) met een netje aan het uiteinde om de bal te gooien en te vangen. Wie de bal in het doel van de tegenpartij gooit, scoort een punt. Het spel wordt gespeeld met een vrij harde rubberen bal, dus het dragen van een beschermende bril is een aanrader. Nijha biedt een bescheiden, maar uitgekiend assortiment aan lacrosse attributen, die allemaal aan onze hoge standaard voldoen.

Het beste Lacrosse materiaal

De sticks die in het onderwijs vaak gebruikt worden, zijn wat korter dan de wedstrijdsticks en de bal is wat zachter. Een kort overzicht van de artikelen in onze webshop, om je een beeld te geven:

  • Lacrosse set compleet: een set met twaalf sticks en zes ballen. De shaft is gemaakt van aluminium en is dus licht in gewicht. Het net bestaat uit een sterke en soepele kunststof pocket.
  • Bal: Deze bal is geschikt voor binnen en buitengebruik. De bal heeft de gebruikelijke doorsnede van zeven centimeter.
  • Lacrosse stick Attack: een hele handelbare stick voor beginners, die door zijn naam al uitnodigt om vol vuur te spelen. Deze stick is met zijn 85 centimeter een stuk korter dan die voor gevorderde/oudere spelers.
  • Lacrosse stick Goalie: een fijne stick voor beginners vanwege het grotere net, dat het spel net iets gemakkelijker maakt.
  • Lacrosse stick Warrior: ook dit is een uitstekende stick voor beginners, met versterkte zijkanten, goede grip en een brede pocket.
  • Bril: de genoemde bril voor de veiligheid, voorzien van een gasstructuur voor optimale bescherming.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op