Filters

Speedminton

Speedminton is een dynamisch racketspel voor in de sporthal, gymzaal, op de tennisbaan, op het strand of in het park. Het spel is sneller dan badminton en er wordt over grotere afstand gespeeld, tot wel 25 meter. Spannend.

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Oersterke rackets

De rackets lijken op squash rackets wat vorm betreft maar hebben een andere bespanning. Ze zijn berekend op harde slagen tegen de Speedminton shuttle. Door de opbouw in combinatie met het gehard aluminium zijn de rackets vormvast en gaan ze jaren mee.

 

Handige sets

Voor beginners is er de Start set. Een prima set voor regelmatig gebruik. De standaard Speedmintonset is geschikt voor intensief school- en vrijetijdgebruik. En voor scholen is er de speciaal samengestelde Speedminton schoolset in een handige tas, compleet met veldmarkering en shuttles

 

Shuttles in diverse snelheden

De compacte shuttles zijn kleiner dan badmintonshuttles, hebben een harde dop en zijn wat zwaarder. Dat betekent dat ze veel sneller gaan, zeker in combinatie met de speedmintonrackets die een strakke besnaring heeft. Afhankelijk van de gekozen shuttle kunnen afstanden van 12 – 25 meter overbrugd worden. In het mixpack shuttles zitten shuttles van verschillende snelheden én een lichtgevende shuttle om ’s avonds te spelen. En zoek je een shuttle waarmee je zowel badminton als speedminton mee kunt spelen, dan is de Outdoor Air shuttle dé oplossing.

 

Aangepaste shuttle voor schoolgebruik

Ook voor het voortgezet onderwijs is Speedminton een aantrekkelijke activiteit. Speciaal voor het spelen in gymzalen en sporthallen is de Heli shuttle ontwikkeld. Deze heeft een uitstaande rok met openingen. Daardoor maakt de shuttle na een slag een spiraalbeweging. Dit remt de snelheid. Voordeel; de ontvanger krijgt de tijd om te anticiperen op de slag van de tegenspeler maar kan toch voluit slaan.

Speedminton is echt een spel dat past bij deze tijd; dynamisch, aantrekkelijk en snel onder de knie te krijgen.