Filters

Springplanken

Bij Nijha vind je springplanken voor verschillende gebruiksdoelen. Zoals de ‘gewone’ springplank, die uitermate geschikt is voor training en oefeningen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Daarnaast is er de springplank Budapest, wat een veel gebruikte wedstrijdplank is. Bekijk hier het complete assortiment. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

Extra springkracht

Springen is een belangrijk aspect binnen allerlei sporten. Hoe meer springkracht een volleyballer, basketballer of voetballer heeft, hoe makkelijker hij of zij kan scoren. Het oefenen van springkracht is dan ook een vast onderdeel binnen het trainingsprogramma van al deze sporten. Natuurlijk kun je in het veld van een balsport geen springplank zetten ter ondersteuning, maar bij gym- en turnoefeningen kan dit wel. Hier geeft de springplank sporters net het extra zetje om de hoogte en snelheid te ontwikkelen voor een bepaalde oefening. Het gebruik van een springplank helpt bij de ontwikkeling van beenspieren, doordat de sporter zich afzet en met kracht op de plank springt om optimaal te profiteren van de vering. Een springplank wordt zo dus flink belast en daar moeten de materialen tegen bestand zijn.

Veerplank voor lichte gebruikers

Waar de springplank een vrij stug mechanisme heeft – en er dus kracht nodig is om de vering te laten werken – is de veerplank een stuk lichter in gebruik. Dat maakt de veerplank heel geschikt voor gebruik in het basis onderwijs, speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De vering van deze plank houdt het midden tussen een minitramp en een springplank. De bovenkant is bekleed met naaldvilt, zodat de gebruikers niet kunnen wegglijden bij de sprong.

Springplanken en extra veren

Bij Nijha vind je springplanken voor verschillende gebruiksdoelen. Zoals de ‘gewone’ springplank, die uitermate geschikt is voor training en oefeningen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding. Daarnaast is er de springplank Moskou 8, wat een veel gebruikte wedstrijdplank is. Deze vering is dubbel elastisch en dat geeft de gebruiker extra springkracht.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op