Ballen

Hier vind je ballen in alle soorten, kleuren en maten voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld foamballen, grote ballen, kleine ballen en zachte ballen.

Speelballen in alle soorten, kleuren en maten

De ballen in deze categorie horen niet bij een sport, zoals voetballen, basketballen of volleyballen. Toch hebben al deze ballen wel degelijk een specifiek doel. Er zijn ballen bij voor het bewegingsonderwijs (lichamelijke opvoeding), voor de fysiotherapie of om mensen in contact te brengen met (een bepaalde) sport. De onderverdeling die we maken in deze speelballen wijst je snel de weg naar een bal van jouw gading: van foamballen en zachte ballen en ballonnen, naar stevige, kleine, grote, speciale en rinkelballen.

Speelballen gemaakt van foam

Foamballen zijn een veelgebruikt alternatief voor een ‘regulier’ bal om een bepaalde sport onder de knie te krijgen. Waar een gewone volleybal of handbal hard kan aankomen, zorgt het zachte foam ervoor dat de sporter zich helemaal kan toeleggen op het ontwikkelen van techniek en vaardigheden. Wanneer deze onder de knie zijn zal de overstap naar een hardere speelbal geen probleem zijn, want wie ballen op de juiste manier gebruikt loopt weinig risico op blessures. Je vindt bij ons zowel foamballen met een open structuur, een coating en een PU huid. Ballen met een open structuur hebben geen beschermlaag. Dit zijn hele fijne speelballen, maar ze kunnen wel vuil opnemen en hun stuitvermogen verliezen. De bal van gecoat foam is compacter en stuitert meer voorspelbaar. In klein formaat zijn dit de ideale speelballen bij sporten als tennis en tafeltennis. De foamballen met PU huid hebben een kern voorzien van een polyurethaan huid. De dikte en grip kan variëren, maar alle foamballen van Nijha zijn voorzien van een olifantenhuid. De meest duurzame variant, die speelballen van foam de beste grip geeft.

Speelballen in allerlei categorieën

Het spel, de spelers en de locatie bepalen welke bal het meest geschikt is voor de situatie. Zo is een ballonbal heel licht van gewicht met eigenschappen van een ballon, wat deze speelbal minder geschikt maakt voor buitengebruik. Een zuchtje wind en hij waait weg. Zo kun je bij ons altijd een speelbal vinden die aan al uw eisen voldoet. Naast de reguliere ballen hebben we ook allerlei speelballen met grappig, opvallende of spannende eigenschappen, zoals de bellenbal, soft punch- en zitbal of de ritmische gymbal. Bekijk het assortiment voor alle mogelijkheden

Stevige ballen voor elke sport

Onze stevige ballen zijn niet zwaar in gebruik of speciiek bedoeld voor één type sport. Het zijn vrij lichtgewicht ballen, maar dan voorzien van een stevige toplaag, die lekker vastpakt. Zoals al onze producten hebben we ook hier voor de meest duurzame en hoogwaardige oplossing gekozen met Poly-PG ballen. De Poly-PG ballen zijn geschikt voor zowel indoor als outdoor gebruik en voor allerlei activiteiten, zoals rol- en mikspelen, handbal, lijnbal en indoor-softbal, tchoukbal enzovoort.

Zachte ballen voor specifieke sporten

Elke balsport heeft een eigen soort bal met de speleigenschappen die daarbij passen. Kinderen vinden het natuurlijk prachtig om met een 'echte' volleybal, rugbybal of voetbal te spelen en daar zijn verschillende van onze zachte ballen dan ook op geinspireerd. Zoals Variobal XL, die een volleybal design heeft ,maar groot en licht is of onze minibal, met de kenmerkende vijfhoeken van een voetbal erop. Deze bal is perfect voor jeugdhandbal en om met blote voeten mee te voetballen. 

Meer weten over de mogelijkheden?