speeltoestel - 4

Neem afscheid van het tegelplein!

Bewegen op het beweegplein

Het schoolplein is het visitekaartje van de school en leent zich perfect om leerlingen te verleiden om meer te gaan bewegen. Dit kan met simpele ingrepen door bijvoorbeeld een Tafeltennistafel te plaatsen of een nieuwe trend Teqball. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het vervangen van de standaard zitbanken voor Beweegbanken. Wist je dat het nieuwe curriculum ook kansen bied? Vraag hieronder het inspiratieboek VO aan om nog meer tips te ontvangen! 

Tijdens het Corona tijdperk is het super belangrijk om in beweging te blijven. Bekijk hier de 1,5 meter activiteiten voor op het plein!

Referenties

Sport- en Chillplek  |  Het Assink Lyceum  |  Neede

SportContrainer  | Alfa College  | Groningen

Stimuleer bewegen op het plein

Van tegelplein naar beweegplein

314dfa6d1bf881de4c33ea1ce074795df8481dfb

Ga voor een beweegschool

Bewegen in de school

Ook in de school kun je jullie leerlingen helpen bij een gezonde leefstijl. Creeer in het schoolgebouw laagdrempelige beweegaanleidingen: in de gang, op de trap of in de klas. Wat te denken van een bokswand om je op af te reageren na een verprutst proefwerk? Of actief zitmeubilair? 

Vaak kampen scholen met ruimtegebrek. Maar juist dan zijn er vele oplossingen mogelijk om bewegen te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een judomat die je kunt uitklappen in de kantine en na gebruik weer kunt opruimen. Of de verplaatsbare Teqball tafel. Meer tips nodig? Vraag hieronder het inspiratieboek aan! 

_MIS2635

Spel- en sportvormen

Gymles voortgezet onderwijs

Inspiratie nodig voor het verzorgen van een gymles in het voortgezet onderwijs? Wij delen graag 3 verschillende gymlessen: 

Maak van jullie school een beweegschool!

Inspiratieboek Beweegschool

Dat bewegen belangrijk is, weten we inmiddels wel. Maar hoe krijg je leerlingen in het voortgezet onderwijs in beweging? Wij hebben een inspiratieboek samengesteld met tips hoe je op een laagdrempelige manier bewegen kunt stimuleren.

Bewegen hoeft niet alleen tijdens de gymles;

Maak gebruik van flexibele beweegoplossingen;

Richt chillplekken en looproutes zo in dat het uitdaagt tot bewegen.

Wil je meer inspiratie?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

_201909_Nijha-114