Filters

Floorball sticks en sets

 

Floorball (ook wel Unihoc) is een populaire indoor hockeyvariant. Laagdrempelig, veilig maar toch vol dynamiek. Er zijn verschillende Floorballsets beschikbaar. Elke Floorball set heeft specifieke kenmerken als het gaat om lengte, materiaalgebruik of vorm van het slagdeel.

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Is het Floorball of Unihoc of Unihockey?

Floorball is de officiële naam voor de wedstrijdsport. Bij ons is de naam Unihockey of de afkorting Unihoc veel bekender. Daarom worden de namen nog door elkaar gebruikt. Zeker binnen het onderwijs is Floorball nog niet zo’n bekende naam. Daarom hanteren we voor de Floorballset nog de naam Unihocset.

Verschillen tussen de sets

Er zijn Unihocsets voor elk gebruik:

  • Unihoc Pro-sets – de eenvoudigste uitvoering met een polycarbonaat kunststof shaft. Verkrijgbaar in een lengte van 80 cm (voor basisonderwijs en MBvO) of een lengte van 90 cm (voor voortgezet onderwijs en GALM activiteiten). Het slagblad heeft 2 platte zijden.
  • Unihoc Fiber set – versterkte uitvoering van de Pro-set. In de shaft is fiber verwerkt zodat de stick wat stugger is. Sticklengte 95 cm. Het slagblad heeft 2 platte zijden.
  • Unihoc Sniper & Winner set – wedstrijdstick met oersterke composiet shaft die voorzien is van een PU-grip. Sticklengte 96 cm. Voorzien van een gebogen slagblad.
  • Unihoc Street set – speciaal ontwikkeld voor gebruik op straat en asfalt pleinen. Sticklengte 95 cm. Het nylon slagblad heeft 2 platte zijden.

Floorball is een veilige sport

De sticks zijn van kunststof en de ø 7 cm gatenbal is van lichtgewicht kunststof. Bovendien mogen spelers hun stick niet boven heuphoogte optillen, dus dit is een sport met maar weinig kans op ongelukken. Naast de harde gatenbal is er, voor beginners, ook nog een zachte PU gatenbal van ø 7 cm. Voordeel van deze bal is dat las een speler er toevallig op gaat staan de bal niet breekt maar weer z’n normale vorm aanneemt als de voet eraf gehaald wordt.