Filters

Sport- en spelmateriaal voor 1,5 meter activiteiten

 

Corona legt ook een beperking op sporten en spelen. Gelukkig zijn er genoeg materialen die wel gebruikt kunnen worden en dan ook nog in een vorm waarin de onderlinge afstand voldoende groot is om infectie-overdracht te minimaliseren. Dus er blijven mogelijkheden om voldoende te bewegen.

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Slagspelen op voldoende afstand van elkaar

Bij sportspelen als badminton, tennis, tafeltennis en speedminton wordt al op afstand gespeeld. Zeker bij enkelspelvormen kan er prima Corona-proof gespeeld worden. Om spel te dicht bij het net te voorkomen, kan er met matten, banken, boarding elementen, tape of ander objecten een zone dicht bij het net afgeschermd worden zodat spelers niet te dicht bij elkaar komen. Bij tafeltennis zijn, zeker voor buiten, de volledig kunststof bats aan te bevelen. Die kunnen ook goed gereinigd worden. Speel het tennisspel bij voorkeur met een luchtgevulde kunststof bal omdat die goed schoon te maken is. Als normale tennisballen gebruikt worden, dan moet na elk potje de gebruikte tennisbal apart gelegd worden en moeten er verse ballen gebruikt worden bij een volgend potje.

Werpspelen

Werpspelen als KanJam, scoops en jeu-de-boules zijn mooie voorbeelden van materialen die goed inzetbaar zijn. Ze kunnen zowel binnen als buiten ingezet worden op een afstand die veilig is. Dat leidt soms tot nieuwe spelvarianten: Normaal wordt bij jeu-de-boules vanachter eenzelfde lijn gespeeld. Om beter op afstand te blijven kan de but (het balletje waarop gemikt wordt) in het midden van een denkbeeldige grote cirkel gelegd worden. Met tape, pilonnen of door het trekken van een streep in het zand kan de plek aangegeven worden waar vanaf een speler de bal mikt. Omdat er van wel vier kanten gespeeld kan worden, ontstaat er een extra tactische uitdaging hoe ballen geplaatst moeten worden zodat lijnen voor andere spelers afgedekt worden.

Mikspelen

Mikspelen als boogschieten, stoepranden en rampshot zijn ook prima Corona-proof te organiseren. Voordeel is dat spelers niet door elkaar hoeven te lopen om het spel te spelen. Pilonnen kunnen eventueel gebruikt worden als extra afbakening of om een looproute te markeren.

Bij boogschieten is BowBattle of Archerytag erg populair. Dat spel is niet Corona-proof te spelen omdat spelers een masker dragen die niet goed te reinigen is.

Schoonmaken na elk gebruik

Om activiteiten Corona-proof te kunnen spelen is de juiste organisatievorm belangrijk maar ook het schoonmaken van materialen. Alcoholspray is het meest gebruikte middel om sportmaterialen te desinfecteren. Hard kunststof materiaal laat zich daarmee goed reinigen, schuim en stof (denk aan foamballen en partijlinten) zijn niet snel te reinigen en moeten of gewassen worden (partijlinten) of een aantal dagen niet gebruikt worden. Door luchtgevulde ballen te gebruiken en goed reinigbare vinyl Grabb-flags in plaats van partijlinten kan toch prima gespeeld worden.