Daltonschool de Poolster wint bijzondere bal op NOT

01-02-2019

Tijdens de NOT beurs 2019 konden scholen op de Nijha-stand deelnemen aan de actie "Stilzitten is geen bal aan". Voor iedereen was er een prijs, maar de Poolster uit Amsterdam ging er met een hele bijzondere prijs vandoor.

Op Daltonschool de Poolster in Amsterdam zitten kinderen straks sowieso niet meer stil! Zij wonnen tijdens de NOT 2019 een interactieve Playfinity Ball. Met de bal kun je o.a. rekensommen oplossen. Het geeft een extra dimensie aan de rekenlessen. Ideaal in het kader van bewegend leren. Maar de bal meet bijvoorbeeld ook snelheid en hoogte en het aantal keren dat je naar elkaar over gooit. Met recht mogen we dit een bijzondere bal noemen. Daltonschool de Poolster maar ook alle andere scholen: bedankt voor jullie bezoek aan de Nijha-stand en gefeliciteerd met jullie prijs!

Bewegen in de gang of hal
Tijdens de NOT was er op de Nijha-stand veel aandacht voor en vraag naar bewegend leren. En dan wel een speciale vorm van bewegend leren: namelijk in de gang of een hal van school. Scholen hebben moeite om ruimtes en tijd te vinden om kinderen voldoende te laten bewegen. De gang is dan een ideale oplossing waar Nijha al een aantal prachtige voorbeelden in Nederland van heeft gerealiseerd. In Alblasserdam komt zelfs een speciale Beweegschool. Daarover later meer op ons social media accounts en onze site. Wie nu al wat pakkende en inspirerende voorbeelden wil zien:

www.nijha.nl/bewegen-in-de-gang 

Dorack speellokaalinrichting
Ook kreeg natuurlijk het populaire Dorack systeem weer veel aandacht tijdens de goedbezochte NOT-beurs. Dorack is 11 jaar na de introductie nog altijd een eigentijdse oplossing voor het speellokaal waarbij alle leerlijnen eenvoudig in de vaak kleine speellokalen kunnen worden gerealiseerd. Nog niet bekend met Dorack of meer over weten:
www.dorack.nl 

Meer informatie?
Meer weten over bewegen in of rondom de school (bijvoorbeeld gymzaal en het schoolplein), neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag