Subsidies Groene Schoolpleinen

25-03-2019

Steeds meer provincies stellen geld beschikbaar voor een groen schoolplein. Logisch, want een groen schoolplein levert veel voordelen op. Denk hierbij aan:

  • Buiten zijn en buiten leren in een natuurlijke omgeving stimuleert de ontwikkeling van zintuigen, creativiteit en de motorische, cognitieve en sociale vaardigheden van kinderen;
  • Buiten leren en spelen heeft een positief effect op het leer- en concentratievermogen; 
  • Door buitenlessen te organiseren hebben kinderen de mogelijkheid om meer ontdekkend te leren.
     

Subsidieregelingen per provincie
Hieronder de subsidieregelingen voor een groen schoolplein:

*Regeling wordt dit voorjaar gelanceerd. 

Advies bij een groen schoolplein
Nijha adviseert graag welke mogelijkheden er zijn om een schoolplein te vergroenen. Natuurlijke elementen stimuleren creativiteit en geeft een nieuwe dimensie aan spelen.

Ook op educatief vlak is een groen schoolplein een toegevoegde waarde. Met groen op het plein zien en beleven leerlingen het groeien en bloeien van planten, het verkleuren van bladeren en het zoemen van insecten van dichtbij.

Help ons met een groen schoolplein.


Basisschool Inghelosenberghe 
Bij basisschool Inghelosenberghe in Sint Jansteen hebben wij een prachtig groen schoolplein mogen inrichten. ''Ik ben het meest trots op de realisatie van onze wensen zó dat ze passen bij het totaalplaatje van het nieuwe schoolgebouw. Met begeleiding en goed advies van Nijha hebben we nu een schoolplein dat iedere dag weer bewijst dat kinderen graag bewegen en daartoe op ons schoolplein volop uitgedaagd worden’’ - Directeur Karel d’Haens.

Lees hier meer over dit groene schoolplein.

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag