542120.jpg Gebruikerinstructie bij nieuwe inrichting.

Het bewegingsonderwijs in het voortgezet onderwijs heeft veel nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is het beweegaanbod enorm verbreed, is LO als eindexamenvak geïntroduceerd, zijn trend- en streetsporten populair geworden en is het lesgeven in 3 of meer situaties meer regel dan uitzondering geworden. Dit vraagt om veel kennis en deskundigheid van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs / LO.

Nijha biedt vakleerkrachten ondersteuning door clinics en workshops te organiseren. Daarnaast biedt Nijha bij de inrichting van een nieuwe gymzaal of sporthal een bijscholing om alle nieuwe toestellen en sportinstallaties te leren kennen. Lees hieronder de mogelijkheden voor clinics, workshops en bijscholingen.

 

Clinic Biketrial

830422.jpg Workshop Biketrial.

Biketrial is de nieuwste rage op het gebied van biken. Bij Biketrial gaat het niet om snelheid, maar om coördinatie, balans en kracht. Biketrial is een buitensport, maar biedt ook uitstekende mogelijkheden in de gymzaal of sporthal. Onder begeleiding van biketrial wereldtopper Rick Koekoek maak je kennis met deze uitdagende activiteit op een door u gekozen binnen- of buitenlocatie. Voor alles wordt gezorgd, trialbikes, bescherming, deskundige Biketrial begeleiding, en halen en brengen van de bikes. Wil je meer weten over de workshop Biketrial? Informeer dan naar de mogelijkheden. Neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl voor meer informatie.
Kijk op Trends in LO: Biketrial voor meer informatie over Biketrial.

 

Clinic Steppen

733823.jpg Clinic steppen.

Steppen is een intensieve, gezonde sportbeoefening die geschikt is voor VO-leerlingen. Nijha verzorgt clinics steppen. Met speciaal aangepaste steps voor VO-leerlingen en onder deskundige begeleiding.
Meer weten over de clinics steppen? Kijk op de clinic steppen.

 

 

Clinic Slacklinen

576224.jpg Clinic slacklinen.

Slacklinen is een trendy en uitdagende vorm van balanceren. Om VO-leerlingen en vakleerkrachten kennis te laten maken met deze aansprekende beweegvorm, organiseren wij clinics op aanvraag. Heeft u interesse in een clinic slacklinen? Neem dan contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of info@nijha.nl. Meer informatie over slacklinen?
Hier vind je meer informatie over slacklinen.

 

Clinic Boogschieten

420425.jpg Bijscholing boogschieten.

Nijha verzorgt bijscholingen boogschieten in samenwerking met de Nederlandse Handboogbond. Deze clinics zijn gericht op o.a. vakdocenten LO. Interesse in deelname aan een workshop boogschieten? Neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of info@nijha.nl.

 

Clinic BowBattle

7199BowBattle_spelsituatie_start.jpg Spelsituatie bij BowBattle.

Tijdens deze 2 - 2,5 uur durende workshop maken de docenten kennis met het handboogmateriaal en de mogelijkheden binnen de gymlessen. Aan bod komen o.a.: veiligheid, eigen vaardigheid, opspannen en afspannen boog, materiaalkennis en verschillende oefenvormen. Het materiaal is geschikt voor traditioneel boogschieten en de nieuwe attractieve vorm BowBattle. Er is een korte introductie rond traditioneel schieten, de benodigde technieken en hoe de docenten deze snel kunnen overbrengen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aanwezig materiaal in de gymzaal. Ook is er aandacht voor meer actieve vormen zoals estafettevormen en Runarchery.

Het tweede deel van de workshop staat volledig in het teken van BowBattle. Hoe kun je leerlingen laten wennen dat er op ze geschoten en gericht wordt, welke afspraken maak je, hoe kun je dit goed aanbieden in de ruimte die beschikbaar is, wat zijn verschillende oefenvormen/spelvarianten enz. Kortom: veel praktische tips en veel zelf schieten! Interesse in een workshop boogschieten of BowBattle? Neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 288555 of info@nijha.nl
Hier vind je nog meer informatie over BowBattle 

 

Clinic Frisbee

285126.jpg Clinic Frisbee.

Frisbee is er in allerlei varianten en spelniveaus. Binnen het bewegingsonderwijs wordt het frequent aangeboden. De frisbeesport is echter meer dan even een schijf overgooien. Vandaar dat Nijha in samenwerking met de trainer van het nationale jeugdteam clinics frisbee verzorgd. Tijdens de clinics is er aandacht voor eigen vaardigheid, maar wordt er ook veel aandacht besteed aan mogelijke spelvormen en didactische tips. Interesse of meer weten over de mogelijkheden van een clinic frisbee. Kijk dan bij clinics frisbee.

 

Workshop Hit and Run

762826_uitzondering.jpg Workshop nieuwe softbalvariant: hit and run.

Hit and run is een variant op de softbal- en honkbalsport. Ontwikkeld door de CALO in Zwolle. Een vorm die zeer geschikt is voor bewegingsonderwijs. Maar hoe wordt het nou precies gespeeld en welke methodische en didactische mogelijkheden heb je wanneer je dit aanbiedt? Deze vragen komen aan de orde tijdens een workshop Hit and Run. Wil je meer weten over de workshop Hit and Run? Informeer dan naar de mogelijkheden. Neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl voor meer informatie.

 

Clinic Freerunning

724327.jpg Workshop Freerunning.

Freerunning is het verplaatsen van A naar B over obstakels. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien en hangen staan hierbij centraal. De obstakels zijn alledaagse dingen als muurtjes, hekken, trappen, buizen en palen. Alles waar over gesprongen en gerend kan onderdeel uitmaken van een freerunning parcours. Het is mogelijk een Freerunning-expert met lesgeefervaring een workshop te laten geven in uw gymzaal of sporthal. Interesse? Neem dan contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of info@nijha.nl

 

Workshop vernieuwend Sport- en spelmateriaal

229329.jpg Clinic vernieuwend sport- en spelmateriaal.

De ontwikkelingen op het gebied van sport- en spelmateriaal voor het bewegingsonderwijs gaan snel. Nijha houdt de trends nauwlettend in de gaten en breidt het assortiment regelmatig uit. Als vakleerkracht is het niet mogelijk constant op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van sport- en spelmateriaal. Vandaar dat Nijha workshop  “Vernieuwend sport- en spelmateriaal” verzorgt voor vakleerkrachten. Interesse in zo’n workshop? Informeer naar de mogelijkheden of kijk hier voor meer informatie.

 

Workshops Monkeyklimmen

425630.jpg Instructie en kennismaken tijdens workshop monkeyklimmen.

Monkeyklimmen - ook wel Boomklimmen genaamd- is laagdrempelig en toch spannend. Een paar rechte bomen in de buurt zijn voldoende om te kunnen klimmen. De Monkey boomklimgrepen worden met behulp van spanbanden om de boom gemaakt. Meer weten over de mogelijkheden van een workshop? Neem contact op met Nijha (0573) 28 55 55 of info@nijha.nl.
Klik hier als je meer wilt lezen over Monkeyklimmen.

 


 

Cursus Schermen

659831.jpg Cursus schermen voor docenten LO.

Speciaal voor docenten LO is door twee (oud) bondscoaches een verkorte cursus samengesteld. In één dagdeel wordt u opgeleid tot 'schermleraar onderwijs' (inclusief certificaat). Onderdelen die aan bod komen zijn omgang met materiaal, veiligheid, eigen vaardigheid, methodiek (spelvormen met en zonder wapen), didactiek (aan de hand van de lesmap schermen) en spelregels. Meer weten over deze opleiding? Neem contact op met Nijha (0573) 28 85 55 of info@nijha.nl.

 

Advies op maat

Gebruikersinstructie bij nieuwe inrichting

Nijha verzorgt bij een nieuwe inrichting van een sporthal of gymzaal altijd een gebruikersinstructie. Ook bij een complete herinrichting van een zaal wordt er een gebruikersinstructie verzorgt. Dit om de gebruikers kennis te laten maken met nieuwe inrichting en toestellen en het gebruik hiervan. Wilt u meer informatie over de gebruikersinstructie? Neem dan contact op met Nijha (0573) 28 85 55 of klik hier voor meer informatie.

 

 

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag