WISH Streetball CourtWISH Streetball is een urban basketballcourt voor in de wijk. Het court is in nauwe samenwerking met de streetballscene ontwikkeld en voldoet daardoor volledig aan de wensen van straatbasketballers in Nederland. Het Streetball Court is natuurlijk hufterproof dus zeer geschikt voor onder andere de openbare ruimte en (openbare) schoolpleinen. De WISH is de eerste en tot nu toe enige (!) streetballinstallatie wereldwijd die is goedgekeurd door de FIBA (Federation International Basketball Association). Inmiddels hebben de 'streetball hoofdsteden' Den Haag en Amsterdam al meerdere WISH Streetball Courts gerealiseerd. O.a. Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Barendrecht en Almelo hebben ook playgrounds met WISH baskets.
 

"Make your WISH come true!"

Waarom nieuwe streetballcourts?

41053x3_amsterdam_zuidoost_001.jpg Ieder WISH Streetball court is weer anders. In Amsterdam zuidoost kozen ze voor een black-white look

Onder de naam Streetball is het straatbasketbal de laatste jaren bezig met een sterke "comeback". De FIBA promoot Streetball en in de vorm van de internationale benaming 3x3 is het een officiële sport. Straatbasketbal is zelfs een volwaardige Olympische Sport tijdens de spelen in Tokyo in 2020. In de zomer van 2019 staat het WK 3x3 op het programma dat plaatsvindt in Amsterdam. In Nederland is streetball al jaren populair. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat deze sport een playground en basketbalinstallatie krijgen die passen bij de status van deze dynamische urban sport. Vandaar dat Nijha het WISH Streetballcourt op de markt heeft gebracht in nauwe samenwerking met streetballers zoals international Jesper Jobse.

 

Ontwikkeld met streetballers uit het land

5986streetball_010_800x600.jpg Erik Duin (links op de foto) van STAR is één van de grondleggers van de WISH Streetball Courts

Voor Nijha was de hedendaagse status van deze sport aanleiding om in gesprek te gaan met fanatieke streetballers uit het hele land. Welke wensen ten aanzien basketbal in de wijk hebben zij en hoe ziet in een ideale situatie hun ideale Streetball Court en Streetballinstallatie eruit. Zo werd een samenwerking aangegaan met Streetballvereniging ST4R uit Den Haag. Zij kwamen met uitstekende input hoe een streetballcourt in hun beleving eruit moet zien. Ook het Amsterdamse 3x3 Unites kwam met goede ideeen om het optimale streetballcourt te realiseren. Ook streetballers uit o.a. Apeldoorn, Rotterdam, , Almelo, Groningen en Zwolle dachten mee over het ultieme Streetball Court. Het eindresultaat mag er zijn: WISH!

Veel meer dan baskets

8680streetball_003_800x600.jpg WISH Streetball is een concept dat veel verder gaat dan alleen baskets

WISH Streetball gaat verder dan het plaatsen van één of twee basketbalpalen. Het is een concept waar de baskets slechts een onderdeel van zijn. Wanneer streetballers of een gemeente aan de slag willen met Streetball in een wijk is de eerste stap om te inventariseren wat de wensen zijn. Nijha ondersteunt de streetballers of de gemeente bij deze eerste ideeën. Vragen als 'Hoe groot is de groep streetballers', 'Zijn er andere doelgroepen die er ook gebruik van gaan maken', 'Is er bewoning vlakbij het veld' 'Worden er basketballactiviteiten georganiseerd' komen in deze fase aan de orde. Met het door ST4R en Nijha ontwikkelde handboek "Openbare Ruimte - Streetball" weet je in iedere stap van het project wat je moet doen. Met als eindresultaat een WISH Streetball Court op maat. Passend bij de wijk, dorp of stad!

Keuze uit 3 Streetball installaties

3255710411_F1_001_nieuw.jpg Passie voor streetball

Bij de realisatie van een WISH Streetball Court kijkt Nijha samen met de streetballers en de opdrachtgever naar basketbalinstallaties, ondergrond, belijning en de directe omgeving van het court. Denk bij dit laatste aan tribune-elementen, waterpunten, zogenaamde groen heuvels en eventueel hekwerk speciaal geschikt voor basketbal.
Nijha heeft binnen het WISH Streetball concept 3 gloednieuwe, eigentijdse Streetball baskets op de markt gebracht. De WISH, de SWISH en de I-SWISH.

De belangrijkste specs van deze 3 nieuwe baskets op een rijtje:

 • Professionele, hufterproof outdoor basketballinstallatie
 • Voldoet zowel functioneel als designtechnisch aan wensen streetballers
 • Transparant, hufterproof backboard (afmeting: 180 x 105 cm)
 • Speciale outdoor klapring. Zeer geschikt voor dunken
 • Uitloop onder de basket van maar liefst 1,8 meter! Voldoet aan FIBA-eis
 • Baskets achter de baseline (belangrijke wens streetballers)
 • Standaardversies geleverd met Streetball design. Optie: eigen design/ontwerp
 • WISH voldoet als eerste - en tot nu toe als enige - ter wereld aan de FIBA Streetballinstallatie eisen
 • Extra bij SWISH: in hoogte verstelbare basket (ideaal voor kinderrijke wijken en buurten)
 • Extra bij I-SWISH: in hoogte verstelbare basket en interactief met licht, geluid en speciale basketballgames
   

WISH Streetball in het land

3972streetball_015_800x600.jpg In Den Haag veel basketbalplezier met WISH Streetball Courts

Het WISH Streetball Court ligt inmiddels al op meerdere locaties in Den Haag. Dit zijn verschillende type locaties waarbij het Spoorcourt (vlakbij Den Haag Centraal) een professioneel outdoor basketballcourt is. Het Bokkecourt heeft meer een wijkfunctie en bij bijvoorbeeld de Spaarwaterstraat is gekozen voor een multifunctioneel veld in combinatie met voetbal. In alle 3 de situaties was WISH Streetball dé oplossing. O.a. ook de gemeente Rotterdam heeft gekozen voor deze streetbaskets. WISH is een ideaal concept waarbij Nijha op maat te werk kan gaan. Bekijk verderop foto's van deze locaties.

In hoogte verstelbare SWISH

2323IMG_7981.JPG De SWISH is ook geschikt voor jonge kinderen en rolstoelers

Komen de streetbaskets in een wijk waar veel kinderen wonen? Of is er extra aandacht voor mensen in een rolstoel? Dan is de in hoogte verstelbare SWISH streetbaskets een betere oplossing.
In Almelo kozen ze in de wijk Schelfhorst voor deze oplossing. Een prachtig basketbalpleintje voor jong en oud, beginner of gevorderd streetballer. De SWISH heeft naast de unieke in hoogte verstelbare functie dezelfde specs als de WISH.

Officiele 3x3 Streetball bij Nijha verkrijgbaar

4439streetball_Wilson_3x3.jpg De nieuwe officiele 3x3 Wilson Streetball

Met het EK en WK 3x3 Streetball in aantocht, is er nu ook een speciale 3x3 Streetball van Wilson als officiele wedstrijdbal aangewezen. Een bal die iets kleiner is dan een binnenbasketbal en vanwege bijzondere specificaties helemaal geschikt voor straatbasketbal.
Bekijk de Wilson 3x3 Streetball

Advies op maat

Ook interesse in een WISH Streetball Court op maat?

2692streetball_011_800x600.jpg Ruimte voor basketballen maar ook voor ontmoeten en uitrusten

Neem contact op met Nijha, telefoon (0573) 28 85 55 of mail naar info@nijha.nl. Wij sparren graag met u om te komen tot een ideaal WISH Streetball Court in uw wijk, dorp of stad! 

Ben je zelf streetballer en enthousiast over de mogelijkheden van WISH Streetball voor jouw wijk? Neem dan contact op met de gemeente waar je woonachtig bent. Bijvoorbeeld via een afdeling Openbare Ruimte, Vastgoed of Sport en deel je enthousiasme door de WISH video bovenaan deze pagina te laten zien. Ga in gesprek met een medewerker van de gemeente en leg uit waarom juist WISH Streetball zo geschikt is voor jou als streetballer. En misschien word je "WISH" wel werkelijkheid!

WISH video-impression

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag