Praktische handleiding om golf te introduceren

De golfsport is enorm in opkomst en geniet momenteel de status van ‘op één na meest gespeelde sport van Nederland’. Steeds meer leerkrachten LO zien golf als een mooie variatie in het aanbod van balsporten en een sport die specifieke vaardigheden aanleert. Want in tegenstelling tot hoe het misschien lijkt, is het bepaald niet eenvoudig om een golfbal netjes van de tee te slaan.

De tee is de plek waar de golfer begint aan een hole en vanaf dat punt moet hij of zij de bal in zo min mogelijk slagen in de hole krijgen. Nijha heeft een indoor tee set in het assortiment, met een aantal ronde blokjes om de bal vanaf te slaan. Dit maakt het makkelijker om de bal te raken en voorkomt mogelijke beschadigingen aan de vloer. De bal op een kleine verhoging leggen om vanaf te slaan wordt opteeën genoemd en onze zet is zowel binnen als buiten te gebruiken.

 

Complete handleiding en beweegprogramma

Naast clubs, ballen en accessoires om de golfsport te beoefenen, biedt Nijha ook een aantal ondersteunende materialen voor leerkrachten. Zoals de praktische handleiding ‘Golf als jeugdsport’ die golf heel toegankelijk maakt dankzij de duidelijke visie, achtergrondinformatie en illustraties. De basisslagen en slagopbouw worden uitgebreid beschreven, evenals een groot aantal golflessen en -circuits. Natuurlijk is het belangrijk dat kinderen van de sport kunnen genieten - ook als ze nog weinig vaardigheden hebben - en daarom vindt u in de handleiding allerlei tips om het spelplezier te verhogen. Het boek is ontwikkeld door Roel Timmermans in samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie.

 

Basisdocument VO

Het Basisdocument VO is een compleet beweegprogramma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het boek bevat 22 leerlijnen met een duidelijke link naar de praktijk en in een aantal extra thema’s komen populaire beweegsporten aan bod. Ook golf wordt hier behandeld, naast klimmen, mountainbiken en skaten.

 

Meer informatie over onze overige golfmaterialen

Koop uw golfmaterialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen? Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag