Een officieel hockeyveld afbakenen

De meeste hockeyvelden hebben een ondergrond van kunstgras en er zijn drie soorten kunstgrasvelden: watervelden, semi-watervelden en zand ingestrooide velden. Onze afbakeningsmaterialen zijn geschikt voor al deze varianten en ook voor het afbakenen van een veld in een zaal. U vindt verschillende afbakenmogelijkheden in ons assortiment: balken om binnen en buiten te gebruiken, en belijningstape om binnen te gebruiken. Een officieel speelveld is rechthoekig en beslaat 91,4 x 55 meter. De lange lijnen langs het veld worden zijlijnen genoemd en de korte lijnen waar de doelen op staan zijn de achterlijnen. U maakt de belijning van het veld compleet met:

  • een middenlijn, exact halverwege het speelveld;
  • twee 23-meter lijnen;
  • een stip midden voor beide doelen, exact op 6,4 meter afstand om strafballen te nemen;
  • een halve cirkel voor beide doelen met een straal van 14,63 meter.

De hockeyspelers mogen alleen scoren als ze binnen deze halve cirkel staan. Er is een ABCD geheugensteuntje voor beginnende hockeyers: het doelpunt is pas geldig als de Aanvaller de Bal in de Cirkel heeft aangeraakt en de bal helemaal over de Doellijn is gegaan.

 

Afbakenmaterialen voor binnen en buiten

De Kunststof hockeybalken set van Nijha is ideaal voor het afbakenen van zowel indoor als outdoor velden. Deze set bestaat uit 42 balken - voorzien van een rode lijn - en 40 koppelstukken om ze met elkaar te verbinden. Voor extra stabiliteit zijn de balken afgevuld met rubber granulaat en aan de onderkant heeft elke balk een antislip-laag. De afmeting per balk is (l x b x h): 200 x 12 x 10 centimeter. Het gewicht van elke balk is ongeveer twaalf kilo, dus bij een complete set wegen alleen de balken al circa 480 kilo. Daarom kunt u er onze handige transportwagen bij aanschaffen. Deze wagen heeft luchtbanden en een duwbeugel, is licht in gebruik en heeft een aparte berging voor de koppelstukken.

Voor indoor velden kunt u ook belijningstape gebruiken om tijdelijk of permanent de belijning aan te brengen. De kleur en breedtemaat van ons tape voldoen aan de richtlijnen van NOC*NSF. Elke rol bevat 33 meter tape en voor een compleet veld heeft u 260 meter nodig.

 

Meer informatie over onze hockeyveld afbakeningen

Koop uw hockeyveld afbakeningen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag