1 2  

Compleet aanbod soft- en honkbalmaterialen

Soft- en honkbal vereisen bepaalde basisvaardigheden. De spelers moeten een gevoel krijgen bij het slaan van ballen met een knuppel en het vangen van ballen met een handschoen aan. Beide sporten maken deel uit van het lichamelijk onderwijs op veel scholen en Nederland telt ook een groot aantal verenigingen. Nijha brengt het onderwijs en verenigingen bij elkaar met de Lesmap kennismaken met honkbal en softbal. De map bevat lessen met een doorgaande lijn, die beginnen op school en uitmonden bij een vereniging. Het materiaal bestaat uit een boek en een DVD, ontwikkeld door SLO en de KNBSB. Daarnaast bieden we u een mooi compleet assortiment aan soft- en honkbalmateriaal, zoals ballen, handschoenen en knuppels.

 

Soft- en honkbalmaterialen voor varianten van dezelfde sport

Honkbal en softbal zijn in feite twee varianten van dezelfde sport. Er is een aantal verschillen, waarvan de voornaamste:

  • bij softbal wordt de bal onderhands gegooid;
  • het softbalveld is iets kleiner dan een honkbalveld;
  • de softbal zelf is groter dan een honkbal;
  • een softbalwedstrijd duurt over het algemeen minder lang doordat de teams zeven innings spelen in plaats van de negen innings bij honkbal.

Naast deze sporten is in Nederland ook het Hit and Run in opkomst. Dit is de ideale introductie voor softbal. De materialen lijken op soft- en honkbalmaterialen, maar zijn zo aangepast dat spelers het spel sneller onder de knie krijgen. Zo is de knuppel wat korter en de bal wat zachter, wat zowel het slaan als het vangen vergemakkelijkt. Hit and Run is ontwikkeld door twee Calo docenten, zowel voor basisscholen als het voortgezet onderwijs. Bij de complete Hit and Run set van Nijha ontvangt u niet alleen de benodigde materialen voor de sporters, maar ook een uitgebreide uitleg en spelomschrijving voor de lessen.

 

Maak uw keuze uit hoogwaardige soft- en honkbalmaterialen

Softbal materiaal is de verzamelnaam voor alles wat een softbalteam nodig heeft om voluit te kunnen spelen. Denk aan een bodyprotector voor de catcher, een softbalmasker, -handschoen en –helm. Daarnaast vindt u in onze webshop ook het materiaal om een thuisplaat, werpplaat en honken te creëren. Verder speelt de knuppel natuurlijk een centrale rol in deze sporten. Daarin hebben we een ruime keuze voorhanden, zoals knuppels van aluminium, hout en extra veilige knuppels. De materialen voor honkbal en softbal zijn deels geschikt voor beide sporten, zodat u makkelijk kunt afwisselen.

 

Meer informatie over soft- en honkbalmateriaal van Nijha

Koop uw soft- en honkbalmaterialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag