De vele vaardigheden van vechtsport

Vechtsporten als judo en boksen zijn een fantastische manier om vaardigheden zoals kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en tactiek te ontwikkelen. Vechtsporten hebben een competitief element, waarbij de beoefenaars hun krachten één op één met elkaar meten. Nijha heeft diverse materialen in het assortiment om kinderen en jongeren bekend te maken met deze sporten. Judo is een ideale sport voor jonge kinderen, die wordt omschreven als een ‘meditatieve vechtsport die berust op aanval en verdediging met werpen en grepen’. Boksen staat bekend als de ‘noble art of selfdefence’ en in boksscholen voor jonge beoefenaars komt zelfs een bloedneus zelden voor. Bij alle vechtsporten staan respect en discipline centraal; de sporters moeten goed naar de leraar luisteren en zowel de leraar als elkaar respectvol behandelen.

 

Boksmaterialen

Bij boksen is het van belang om de juiste, beschermende kleding te dragen. Met name de handen en schenen moeten goed beschermd worden. Onze bokshandschoenen zijn van PU leder en voorzien van een elastische, klittenband sluiting. Deze sluit netjes aan op de huid, zodat de handschoen niet kan gaan schuiven. Bovendien zijn de handschoenen snel aan en uit te trekken, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort. De maat van een bokshandschoen wordt uitgedrukt in het gewicht met ‘Oz’ als maateenheid. Onze handschoenen hebben een gewicht van 14 Oz (ongeveer 395 gram) en zijn geschikt voor boksers met een lichaamsgewicht van circa 65 tot 75 kilo. De combinatie van zware handschoenen en intensief sporten zorgt voor vochtige handen en daarom dragen veel boksers een binnenwant in de handschoenen. Onze binnenwanten zijn gemaakt van vocht opnemend tricot en net als de handschoenen voorzien van een klittenband polssluiting. Voor de schenen hebben we scheenbeschermers beschikbaar die de onderbenen beschermen tegen trappende bewegingen. Naast bokskleding vindt u bij Nijha ook een bokszak van zware kwaliteit, inclusief verschillende bevestigingssystemen voor aan de wand of het plafond.

 

Judomaterialen

Ons assortiment judomaterialen omvat een handpad, armpad, stoot- en trapkussen en een judopak. Het kussen is ook bij boksen te gebruiken. De handpad is geschikt om snelle judoacties te trainen, waarbij een teamgenoot de pad omhoog houdt. De armpad en het stoot- en trapkussen zijn bedoeld voor het opvangen van trappen en stoten. Alle materialen zijn voorzien van stevige handgrepen aan de achterzijde. Het judopak is gemaakt van sterk wafelkatoen, uitgevoerd in ecru en heeft een goede grip. Het is een compleet pak met een broek, jas en band, verkrijgbaar in de maten sr 140 tot en met sr 200.

 

Meer informatie over vechtsportartikelen van Nijha

Koop uw vechtsportartikelen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag