Prettige volleybal

Volleybal is een erg geliefde sport, die op allerlei niveaus wordt gespeeld. Het is toegankelijk en laagdrempelig, waardoor spelers al snel een opslag, smash of setup goed plaatsen. Veel buurt- en wijktoernooien draaien om volleybal, op stranden in de hele wereld wordt gebeachvolleybald en de vele volleybalverenigingen floreren. Het is dus niet verwonderlijk dat Nijha een heel breed en divers assortiment aan ballen voor volleybal voert. U kunt kiezen uit zachte, stevige of officiële ballen, al naar gelang de setting waarin u gaat volleyballen. Om het kiezen gemakkelijk te maken hebben we een matrix samengesteld, waarin u alle specificaties van onze volleyballen vindt.

 

Het belang van een goede bal

Bij volleybal komen vooral de handen en polsen in aanraking met de bal. Dat kan hard aankomen als de huid daar niet aan gewend is en dan is een zachte bal wel zo prettig. Beginnende volleyballers geven ook de voorkeur aan een bal die iets groter en lichter is, zodat ze wat langer de tijd hebben om in de juiste positie te komen. Binnen verenigingen wordt steeds meer voor een maat 5 bal gekozen, die 200 tot 240 gram weegt. Er is ook een maat 5 bal van 260 tot 280 gram, voor volleyballers vanaf 12 jaar. De toplaag bepaalt vooral hoe comfortabel een bal is om mee te spelen. Ballen waarin veel PVC in de toplaag is verwerkt zijn stugger en harder in gebruik. Is er meer PU in de toplaag verwerkt, dan wordt het balcontact veel prettiger. Binnenin de bal zit een nylon winding, die vorm geeft aan de bal. Dit is de stugge onderlaag, waar de PVC/PU panels opgeplakt worden.

Daarnaast zijn er nog handgenaaide volleyballen, waar geen nylon winding in zit. Die zijn heel fijn om mee te spelen, maar hierbij kan de rondheid van de bal niet worden gegarandeerd. Bij wedstrijden is zo’n bal dus minder bruikbaar, maar voor het onderwijs en recreatief gebruik zijn dit prima ballen.

 

Plaats uw bestelling voor volleyballen

Koop uw volleyballen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag