Zwemmaterialen voor alle doelgroepen

Zwemmen is een levensreddende vaardigheid. Nederland heeft een van hoogste percentages gediplomeerde zwemmers ter wereld en we beginnen er vaak al vroeg mee. In veel zwembaden kunnen ouders met hun baby’s en peuters terecht om alvast aan het water te wennen en in de kleuterleeftijd begint het echte zwemles. Daarnaast is het water een ideale omgeving om in te sporten, omdat het water ons lichaam een beetje draagt. En in combinatie met onze handige zwemmaterialen ontstaat er weerstand om oefeningen zo zwaar te maken als gewenst. Ook fysiotherapeuten gebruiken zwembaden om met hun cliënten te trainen, zodat bepaalde delen van het lichaam weer beter kunnen functioneren. Enerzijds maakt drijven de oefeningen gemakkelijker en door weerstand te creëren is de training effectiever.

 

Zwemmaterialen voor waterpolo

Waterpolo is de bekendste balsport in het water. Het is een zware sport die veel van de spelers vraagt.

Bij waterpolo zijn niet veel zwemmaterialen nodig; een bal en twee doelen volstaan. De kwaliteit van de bal is daarbij wel van groot belang. Zo moet een wedstrijdbal voor mannelijke waterpoloërs een doorsnede hebben van 21 centimeter en niet te zwaar zijn. Nijha levert wedstrijdballen van het kwaliteitsmerk Mikasa, die vormvast zijn en een uitstekende grip hebben. Van het merk Trial voeren we de zachtere kunststof ballen die ideaal zijn voor trainingen en beginners. Ook deze ballen hebben een stevige grip dankzij de speciale toplaag.

 

Sport en spel met uitdagende zwemmaterialen

Er zijn veel materialen in omloop om bij het zwemmen te gebruiken, zoals de wakmat, floating sticks en pool noodles. Al deze zwemmaterialen hebben hun eigen toepassingen en zijn geschikt voor allerlei spannende en sportieve activiteiten in het water. Een greep uit ons assortiment:

  • Wakmat: een doek om over het bad te spannen met een gat (wak) in het midden. Gebruikers kunnen in het wak springen en eronder uit zwemmen of van onderaf hun weg naar het wak zoeken. Een veelzijdig, spannend en veelgebruikt zwemmateriaal!
  • Floating sticks: deze gekleurde drijvende sticks vallen op in het water en zijn ideaal om naar te duiken en te zoeken.
  • Pool noodle: een flexibele staaf van PE-schuim die drijft en waar de gebruiker op kan zitten. Deze noodles zijn bij uitstek geschikt als zwemmateriaal bij aquasport of revalidatie.

 

Meer informatie over zwemmaterialen van Nijha

Koop uw zwemmaterialen bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel vandaag nog via de webshop voor een snelle levering of vraag een catalogus aan om op uw gemak door te bladeren. Heeft u vragen?
Neem dan contact op, we helpen u graag.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag