1 2  

Waarop letten als u sportmatten gaat kopen?

Turnmatten, lange matten, judomatten, landingsmatten en uitklapbare landingsmatten. Dat is grofweg de onderverdeling in categorieën van het assortiment sportmatten dat u bij Nijha kunt kopen. De mat is een wezenlijk onderdeel van de inrichting voor elke sporthal of gymzaal. De turnmat is zelfs veruit het meest gebruikte sporttoestel in elke gymzaal. Een turnmat krijgt gemiddeld drie- tot zesduizend landingen per week te verwerken. Het is dan ook belangrijk om voor de juiste vulling en hoes te kiezen. Daarbij is het van belang om de vulling van de mat af te stemmen op de doelgroep die er gebruik van gaat maken. De algemene stelregel is: het soortgelijk gewicht is bepalend. Voor de onderbouwgroepen van het basisonderwijs is een soortelijk gewicht van 120 geschikt, voor midden- en bovenbouwgroepen is dat een soortelijk gewicht van 140 en voor het voortgezet onderwijs en verenigingen moet u uitgaan van een soortelijk gewicht van 160.

 

Sportmatten kopen van de beste kwaliteit

Nijha is specialist in sportmaterialen en u kunt erop vertrouwen dat wij de beste kwaliteit matten leveren. Zo weten we dat het verslepen van matten over kleine afstanden een groot effect heeft op de hoes, dus brengen we de stiknaad 1 centimeter hoger aan. We weten ook dat slijtage het hevigst is in de looprichting van een mat en daarom verwerken we extra draden in die richting. Diezelfde expertise passen we toe om het gebruiksgemak van uw sportmatten te verhogen. Zo verwerken we smalle dwarscellen (matstroken) in de lange mat van tien meter, zodat deze beter oprolbaar is. En we verzwaren de dubbele stiknaad bij de schuine oploop, zodat dit deel van de sportmat niet omhoog gaat staan. Kwaliteit schuilt vaak in de details.

 

Speciale sportmatten: koop een Pleat-Up judovloer!

Onze Pleat-Up judovloer is het langverwachte alternatief voor het klaar leggen van een tatami. Geen gesleep meer met zware judomatten, want de Pleat-Up weegt slechts 2,5 kilo per m2, tegenover het standaard gewicht van 11 kilo per m2. U vouwt de mat op tot een compacte stapel die twee mensen kunnen vervoeren. Zo legt u een tatami met een oppervlak van 8 x 8 meter binnen drie minuten klaar!

 

Meer informatie over de aankoop van sportmatten bij Nijha

Koop de inrichting van uw sporthal of gymzaal bij Nijha en ontdek onze hoogwaardige kwaliteit en service! Bestel direct via onze webshop of vraag eerst een catalogus aan. De inrichting van een sportfaciliteit is vaak een project waarbij u de materialen en indeling slim op elkaar af wilt stemmen. Onze professionals gaan graag met u in gesprek voor een advies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Naar boven
Uw vergelijking
Uw productvergelijking

Er zijn geen producten toegevoegd om te vergelijken.

Stel uw vraag
Stel uw vraag