Filters

Hockeyballen

Nijha biedt diverse hockeyballen voor trainingen, wedstrijden, indoor en outdoor. Bekijk hier ons assortiment. 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Zachte hockeyballen

Voor veel spelers is hockey een lastig spel; de combinatie van de kleine bal met de korte haak maakt het raken moeilijk. Daarom biedt Nijha een aantal alternatieven op de standaard hockeybal. Zeker voor leerlingen op school is een zachte bal aan te bevelen. En die zijn er in een aantal uitvoeringen:

  • No-bounce-bal ø 9 cm – groter dan een normale hockeybal en daardoor beter te controleren. Bovendien een stuk zachter dan een normale hockeybal.
  • No-bounce- bal medium hard ø 7 cm – als de vaardigheid toeneemt, kan gespeeld worden met een kleinere bal. Deze is nog wel wat zachter dan de harde hockeybal zodat bij aanraking niet direct een blauwe plek ontstaat.

Puck in plaats van zachte hockeybal


Het onder controle brengen van een hockeybal is essentieel om tot goed teamspel te komen. Als dat erg lastig blijkt, dan kan in plaats van een zachte hockeybal een puck gebruikt worden. Voordeel is dat deze niet doorrolt en makkelijk gestopt (en weggespeeld) kan worden.

  • Super safe puck – door de grote diameter van 10 cm en de felle kleur goed te volgen en makkelijk onder controle te brengen. In dezelfde maat is er ook een ringvariant. Deze kan als puck bij hockey gebruikt worden of als ring bij stokhockey.
  • Puck zacht kunststof – als het goed met de grote puck, dan kan de overstap naar een kleinere puck gemaakt worden. Deze puck van ø 7,5 cm is gemaakt van zacht kunststof waardoor er geen angst is tijdens het spel. En lukt het met deze puck, dan is de overstap naar een normale of zachte hockeybal niet zo groot meer.