Filters

Hockeysticks

 

Hockey is een uitermate populaire sport. Ook voor hockeysticks kun je bij Nijha terecht. En dan vooral voor de sticks die op scholen en bij trainingen gebruikt worden om jongeren kennis te late maken met hockey en unihockey of floorball.

 

0 resultaten gevonden

Sorteren

 

Sticks is soorten en maten

In ons assortiment hockeyartikelen voeren we de traditionele sticks, maar ook sticks met twee platte kanten voor beginners en extra sterke kunststof sticks. De meeste sticks kunnen binnen en buiten gebruikt worden, de specifieke indoor hockeystick is herkenbaar aan de afwijkende haak.

Welke maat stick

Een veel gestelde vraag rondom de aanschaf van sticks is welke maat aangeschaft moet worden. De maat vanaf de grond tot de bovenkant van het heupbot wordt als uitgangspunt genomen. Is die maat tussen de 83 – 86 cm, dan past daar een 36” sticklengte bij. Algemeen kan gesteld worden dat voor bovenbouw van het basisonderwijs een 34”of 35” stick geschikt is, voor onderbouw van het voortgezet onderwijs 35”of 36”en voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs 36” of 36,5”.

Prijsopbouw van hockeysticks

De rode en gele plastic sticks die we allemaal van school kennen worden nog steeds erg veel gebruikt, vooral omdat het goedkope sticks zijn. Inmiddels is er een volkunststof stick die sterker is, binnen en buiten gebruikt kan worden en geen strepen achterlaat op de sportvloer. Vroeger werden traditionele hockeysticks alleen van hout gemaakt, tegenwoordig zijn er steeds meer kunststof sticks. Toch zijn er nog steeds houten sticks die dan vaak bij het slagdeel versterkt zijn met glasfiber vezels. Dit zijn sticks die goedkoop zijn en veelal op scholen gebruikt worden. Voordeel van deze sticks is dat ze minder stijf zijn dan volledig kunststof sticks. Duurdere sticks zijn helemaal van gelamineerd kunststof gemaakt en zijn meestal een mix van glasfiber/carbon/aramide. Hoe meer carbon in de mix zit, hoe stijver de stick en hoe duurder de stick. Voor wedstrijdhockey is een stijve stick erg prettig vanwege de power, voor schoolgebruik is dit niet nodig (er wordt op kleinere velden gespeeld).

Hockeysticks voor linkshandigen

Er bestaan geen traditionele hockeysticks voor linkshandigen. Zij zullen het met een rechtshandige stick moeten doen. Om voor schoolgebruik linkshandigen tegemoet te komen, heeft Nijha een traditionele houten stick met twee platte kanten. Hierdoor kunnen linkshandigen naar hun voorkeur spelen. Ook de floorball of Unihoc sticks hebben veelal twee platte zijden die tegemoet komen aan linkshandige spelers.

Floorball of unihockey

De namen Floorball en Unihockey worden door elkaar gebruikt. Officieel heet het spel nu Floorball. Het is een snel spel dat binnen gespeeld wordt, als bal wordt een gatenbal van ø 7 cm gebruikt. Omdat bij schoolgebruik nog wel eens op de bal gestapt wordt, kiest men daar vaak voor de flexibele gatenbal ø 7 cm. De kunststof stick heeft een slagblad met twee platte kanten. Bij de sticks is er, net als bij de normale hockeysticks, een opbouw in stijfheid en prijs. In het basisonderwijs wordt een eenvoudig polycarbonaat stick gebruikt. In het voortgezet onderwijs wordt een fiber stick het meest gebruikt. Hoe hoger het niveau hoe stijver de stick en het slagblad wordt dan voorzien van een kromming voor nog sneller spel. Een voorbeeld is de Winner set. En speciaal voor buiten in de Street set ontwikkeld. En natuurlijk zijn er ook doelen en maskers om het assortiment helemaal compleet te maken.

Bouncebal of knotshockey

Een alternatief slagspel dat veel gespeeld wordt in plaats van hockey is bouncebal, ook wel knotshockey genoemd. De kunststof shaft is voorzien van een schuim of foam kop. Er wordt gespeeld met een bal variërend van ø 9 cm – ø 18 cm (afhankelijk van het spelniveau). Voordeel ten opzichte van de hockeysticks is dat het technisch niet zo ingewikkeld is en dat er door alle spelers fanatiek deelgenomen wordt. Naast de basic set is er foam uitvoering en een heavy duty set voor bovenbouw voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs.

Hockeyveld inrichting

Nijha produceert zelf hockeydoelen voor training en wedstrijd. En om het assortiment compleet te maken leveren wij ook een dugout en veegmachine voor kunstgrasvelden.

Overig hockeymateriaal

Ook voor een hockeybal of puck ben je bij Nijha aan het juiste adres. En zoek je hockey attributen zoals hockeyveldafbakening, zeemgrip om een hockeystick te tapen of een ring voor schuifhockey ook die zitten in het assortiment.

Advies op maat bij het aanschaffen van hockeyproducten

Wil je de aanschaf nog extra informatie over een product, neem dan contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je deskundig advies geven. We helpen je dan ook graag om tot een juiste keuze te komen.

 

Meer weten over hockeysticks?

Nijha helpt graag verder!
_201909_Nijha-160