Over Nijha Expertisecentrum

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat bewegen belangrijk is voor iedereen, van jong tot oud. Toch is het soms lastig om mensen aan het bewegen te krijgen en te houden. Bij het Nijha Expertisecentrum zien we hierin onze uitdaging. We ondersteunen, adviseren en begeleiden organisaties die vragen hebben op het gebied van:
 

  • Bewegen binnen de ouderenzorg
  • Bewegen binnen het onderwijs (kinderen en jongeren)
  • Bewegen in de wijk
     

Met onze kennis en oplossingen helpen we organisaties echt verder. We leggen verbanden tussen gebruikers, hun beweegintenties en de (onbenutte) kansen in de omgeving. Met een workshop, advies of ontwerp van Nijha kun je direct aan de slag om jouw doelgroep aan het bewegen te krijgen.
 

Onze experts

 

Mensen aan het bewegen krijgen is een complexe zaak. Er zijn vele disciplines bij betrokken zoals ruimtelijke inrichting, psychologie en productontwerp. Het netwerk van het Nijha Expertisecentrum bevat al deze disciplines. Maar we hebben ook een vast team van specialisten. Ieder met een eigen kijk op bewegen. We stellen het team graag aan je voor.
 

Frank Hulleman – landschapsontwerper

“Als vroeger de schoolbel ging was ik de eerste die naar buiten rende. Voetballen of tennissen op straat, klimmen in de hoogste boom van het park of zoeken naar planten en beestjes in de tuin. De voorliefde voor groen zat er dus al vroeg in. Een opleiding tot Landschapsontwerper was een logische keuze. In mijn ontwerpen pas ik dat gevoel van vroeger toe. Naast groen speelt ook sport een belangrijke rol in mijn leven. Bij Nijha komen deze ingrediënten samen in een unieke combinatie van spelen en sporten.”
 

Erik Spiegelenberg – beweegspecialist

“Bewegen zit in mijn genen en dat is erg prettig. Ik haal veel voldoening en plezier uit beweegactiviteiten. Vanuit mijn achtergrond als gymnastiekleraar weet ik ook dat dat niet voor iedereen geldt. Het is dan ook mijn missie om bij niet-bewegers een ‘haakje’ te vinden om ze te activeren. Passend bij hun interesses en mogelijkheden. Een mooie uitdaging waarin mijn creativiteit, enthousiasme en ervaring goed van pas komen.”
 

Kunnen wij je verder helpen?

Heb je een beweegvraagstuk waarbij je hulp kunt gebruiken? We staan voor je klaar met ons aanbod aan informatieve en inspirerende workshops, scholingstrajecten, advies en ontwerpen op maat. Voor iedere doelgroep hebben we een gevarieerd aanbod, passend bij jouw vraag en aansluitend op de praktijk. Neem contact met ons op via expertisecentrum@nijha.nl en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Naar boven
Stel uw vraag
Stel uw vraag